Izvor:
02.02.2024 u 18:02
0

VOJNICI U PUNOJ BORBENOJ GOTOVOSTI: Američka vojska u pripravnosti, od naređenja se lome kosti

Naglašavaju da se dobijena naredba poklapa sa početkom zaoštravanja situacije na Bliskom istoku nakon napada proiranskih milicija na vojnu bazu Rubkan u Jordanu.

ZOVU JE AMERIČKA MAŠINA SMRTI: SAD hoće da samelje HUTE – strah i strepnja razaraju (VIDEO)

Američki list The Intercept piše da je američkom kontingentu u bliskoistočnim bazama naređeno da pređe u punu borbenu gotovost.

Pozivajući se na izvore u Pentagonu, izdanje prenosi da se naredba odnosi prvenstveno na američke vojnike u bazama u Iraku.

Pojašnjava se da je razlog za naređenje bilo moguće učešće američke vojske u operaciji Izraela u Pojasu Gaze.

-Januarski memorandum osoblju američkog vazduhoplovstva opisuje vojnu naredbu da bude spremna za brzo raspoređivanje kao podrška trupama u slučaju kopnenog umešanosti SAD u rat Izraela sa Hamasom”, piše The Intercept.

Naglašavaju da se dobijena naredba poklapa sa početkom zaoštravanja situacije na Bliskom istoku nakon napada proiranskih milicija na vojnu bazu Rubkan u Jordanu. Autori u izdanju sugerišu da bi kontingent američkog vazduhoplovstva u Iraku mogao biti uključen u uzvratne udare na ciljeve povezane sa Teheranom u zemljama regiona.

Pentagon je navodno priznao da nema dokaza o direktnoj umešanosti Irana u napad na bazu Rubkan, pa se mere odmazde razvijaju izuzetno pažljivo kako se ne bi izazvala ozbiljna eskalacija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter