Izvor: BSC Happy
18.04.2023 u 17:43
0

NE ZAOSTAJE ZA PUTINOM: Zelenski posetio Avdijevku

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je u utorak vojnike u malom istočnom gradu Avdijevki, zahvalio im se na usluzi, a komandanti su ga obavestili o situaciji na bojnom polju, saopštila je njegova kancelarija.

Avdijevka je bila jedna od glavnih meta ruske zimske ofanzive koja je imala za cilj da oživi invaziju Moskve u punom obimu, pokrenutu u februaru 2022, ali je ostvarila samo mali teritorijalni napredak na istoku.

OPERACIJA „UDARAC FENIKSA“ ĆE RAZORITI FRONT? Kijev je spreman, datum je određen, svi strepe od istorijske bitke koja ledi krv u žilama

Na video snimku koji je izdala kancelarija Zelenskog vidi se kako se obraća vojnicima u borbenoj opremi i uručuje im nagrade u nečemu što je izgledalo kao veliko industrijsko skladište sa vrećama peska nabijenim uz najmanje jedan od visokih zidova.

 – Imam čast da budem danas ovde, da vam se zahvalim na vašoj službi, što ste branili našu zemlju, Ukrajinu, naše porodice –  rekao je on.

 – Želim vam samo pobedu – to je ono što želim svakom Ukrajincu, to je ono što je veoma važno za sve nas – rekao je predsednik Ukrajine.

Zelenski je posetio i bolnicu gde se sastao sa ranjenim vojnicima i uručio nagrade.

GRAĐANI BUDVE POKRENULI INICIJATIVU: Zahtevaju da se Božović brani sa slobode i deblokira Opština!

Na video snimku se vide i teško oštećene višespratnice u Avdijevki, gde zvaničnici kažu da je ostalo oko 1.800 civila.

Zelenski je posetio trupe nekoliko puta poslednjih nedelja pre nego što se očekuje da će biti ukrajinska kontraofanziva. Kremlj je saopštio da se ruski predsednik Vladimir Putin takođe susreo sa vojnicima ove nedelje, tokom posete u ponedeljak delovima oblasti Herson i Lugansk pod okupacijom Rusije.

Zelenskog je u Avdijevci pratio Andrij Jermak, šef njegove kancelarije, koji je rekao da ukrajinske trupe sprečavaju Rusiju da opkoli grad.

On je rekao da su u toku žestoke borbe na drugim mestima u regionu i da je „uspešna odbrana“ ključna na ovim mestima.

MISTERIJA REŠENA: Ovo je TITOV UNUK, Saša Broz objavila zajedničku fotografiju FOTO

 – Naša vojska je već razbila neprijateljske planove da probije (ukrajinsku) odbranu i napreduje na istoku –  rekao je Jermak.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter