Izvor: Tanjug
11.01.2023 u 09:37
0

ZELENSKI ODUZEO DRŽAVLJANSTVO ČETVORICI POLITIČARA: Ako ne služe narodu Ukrajine naše akcije će biti odgovarajuće

Medvedčuk je predvodio zabranjenu prorusku stranku "Opoziciona platforma.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski oduzeo je ukrajinsko državljanstvo četvorici političara, uključujući Viktoru Medvedčuku, koji je prošle godine prebačen u Rusiju u okviru sporazuma o razmeni zatvorenika.

 – Odlučio sam da ukinem državljanstvo za četiri osobe: Andrija Leonidoviča Derkača, Tarasa Romanoviča Kozaka, Renata Ravelijoviča Kuzmina i Viktora Volodimiroviča Medvedčuka. Ako predstavnici naroda izaberu da ne služe narodu Ukrajine, već ubicama koje su došle u Ukrajinu, naše akcije će biti odgovarajuće – rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju.

ANATOLIJ OTKRIO ŠTA JE PRAVI CILJ SAD! Vašington de-fakto učestvuje u ukrajinskom sukobu na strani nacističkih zlikovaca iz Kijeva

Medvedčuk, kojeg Rojters opisuje kao bliskog saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina, predvodio je zabranjenu prorusku stranku „Opoziciona platforma – Za život“ u Ukrajini i suočavao se sa optužbama za izdaju pre nego što je prebačen u Moskvu u septembru 2022. godine.

Kozak i Kuzmin su izabrani u ukrajinskom parlamentu kao članovi partije Medvedčuka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Podsećamo, SAD su uvele sankcije Kozaku, vlasniku tri televizijska kanala, u januaru 2022. godine zbog navodnog širenja ruskih dezinformacija, nakon što je Kijev tražio da bude uhapšen pod optužbama za izdaju.

Ukrajina je optužila i Kuzmina za veleizdaju. Derkač, ukrajinski poslanik koji je takođe pod sankcijama Vašingtona, optužen je u SAD u decembru za pranje novca i kršenje sankcija. On je bio optužen da je pomagao Rusiji da se navodno meša u predsedničke izbore u SAD 2020. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter