Izvor: Sputnjik
06.10.2022 u 15:18
0

ZAHAROVA O ZAHTEVU KIJEVA DA UBRZANO UĐE U NATO: „Zapad u nezgodnom položaju, ne mogu tako lako da odbiju Ukrajinu“

Podnošenje zahteva Kijeva za ubrzanu porceduru prijema u NATO dovelo je Sjedinjene Američke Države i Zapad u nezgodan položaj, jer ne mogu tako lako da odbiju Ukrajinu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ZAHAROVA PODSETILA ZAPAD NA SLUČAJ KOSOVA: Posvećeno „onima koji sada najviše viču da se krši međunarodno pravo, članicama NATO-a“

– Podnošenje zahteva Kijeva za ubrzano pridruživanje NATO-u dovelo je Vašington i njegove saveznike u prilično težak položaj. Odbiti zemlju koju su zapadnjaci tako brižno odgajali kao poslednji zaklon ruskoj pretnji, nije lako, ali ćemo morati da se objasnimo. U isto vreme, svi shvataju da je potrebno da se kategorički postavi pitanje potrebe za uključivanjem člana pet Vašingtonskog sporazuma, što bi NATO automatski učinilo stranom u sukobu, to je najozbiljnija i najopasnija stvar – rekla je Zaharova. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je ranije izjavio da je Kijev, kao odgovor na ujedinjenje DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti s Rusijom, podneo zahtev za ubrzani prijem u NATO.

Mnogi američki političari i predstavnici Bele kuće su reagovali na objavu Zelenskog. Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan je izjavio da sada nije vreme za prijem Ukrajine u NATO, dok je predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi izbegla odgovor lista „Politiko“ na pitanje da li SAD podržavaju članstvo Ukrajine u Severnoatlantskoj alijansi. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter