Izvor: mailtimes.com.au/
01.02.2024 u 21:54
0

ZALUŽNJI SAOPŠTIO PRIORITETE USRED NAJAVA O SMENI: Pravimo potpuno novi državni sistem tehnološkog prenaoružavanja“

Načelnik ukrajinske vojske Valerij Zalužnji pozvao je na „potpuno novi državni sistem tehnološkog prenaoružavanja“ u tekstu objavljenom nakon što je nekoliko medija objavilo da bi on mogao biti razrešen dužnosti.

General Zalužnji nije pomenuo razdor sa predsednikom Vladimirom Zelenskim ili mogućnost da on napusti svoju funkciju u članku koji je objavio CNN.

HAMAS UNIŠTAVA TENKOVE IDF: Objavljen snimak borbi u Kan Junisu (VIDEO)

Američko izdanje je saopštilo da je on to napisao pre „očekivane objave o njegovoj smeni“.

CNN je citirao izvor koji je ranije rekao da je Zelenski trebalo da objavi smenu Zalužnjeg u roku od nekoliko dana, što bi predstavljalo najveći potres ukrajinske vojske tokom ruske invazije u punom obimu

Zalužnji je u članku rekao da Ukrajina treba da pronađe nove načine i mogućnosti kako bi stekla prednost u odnosu na Rusiju dok se rat punih razmera bliži trećoj godini.

„Izazov za naše oružane snage ne može se potceniti. To je stvaranje potpuno novog državnog sistema tehnološkog prenaoružavanja“, napisao je on.

„Uzimajući sve u obzir u ovom trenutku, mislimo da bi se stvaranje takvog sistema moglo postići za pet meseci. Istog su mišljenja i naši partneri.

U međuvremenu, ruski istražitelji rekli su u četvrtak da imaju dokaze koji pokazuju da je ukrajinska vojska prošle nedelje oborila ruski vojni transportni avion Il-76 raketama zemlja-vazduh američke proizvodnje.

Ruski avion Il-76 pao je sa neba 24. januara.

Rusija je saopštila da je ubijeno svih 74 ljudi u avionu, uključujući 65 zarobljenih ukrajinskih vojnika na putu da budu zamenjeni za ruske ratne zarobljenike, i okrivila Ukrajinu za obaranje aviona.

Istražitelji su objavili snimke delova tela za koje su rekli da dokazuju da su oni bili ukrajinsko vojno osoblje. Ukrajina nije ni potvrdila ni demantovala da je oborila avion, ali je osporila detalje izveštaja ruskih vlasti i pozvala na međunarodnu istragu.

Državni istražni komitet Rusije je u saopštenju naveo da su ukrajinski vojnici u oblasti Lipci u oblasti Harkova ispalili dve rakete na avion.

Među fragmentima su bili serijski brojevi sa engleskim akronimima, uključujući „POVERLJIVO klasifikovano od strane PATRIOT SECURITI CLASSIFICATION GUIDE DATED: 9/22/83 ADDENDUM DATED 11/28/83 8/8/84 CONTRACT NO/DAAH01-886C-A0” Komitet navodi u saopštenju.

„Fragmenti zaplenjeni sa lica mesta, prema svojim dizajnerskim karakteristikama, geometrijskim karakteristikama i dostupnim oznakama, predstavljaju strukturne elemente protivvazdušne vođene rakete MIM-104A kompleksa Patriot Sjedinjenih Država, koju su razvile korporacije Raitheon i Hughes i proizvele. od Raitheon-a“, rekao je komitet.

Objavio je kratak video na kojem se vidi kako istražitelji pregledaju neke od 116 fragmenata projektila na zemlji na neodređenoj lokaciji.

Jedan od fragmenata uključivao je ono što izgleda kao „ATRIOT“ na engleskom.

Na zasebnom video snimku Istražnog komiteta, koji je izgleda snimljen na mestu nesreće, vidi se da zvaničnici stavljaju, kako su rekli, delove tela, u vreće radi dokaza.

Prikazivala je tetoviranu kožu i pisalo da je, provereno u odnosu na DNK i identifikacione dokumente koje ruske vlasti drže ukrajinskih ratnih zarobljenika, istraga dokazala da su ubijeni ukrajinski vojnici.

Rusija je u petak saopštila da je pronašla ukrajinska lična dokumenta i tetovirane delove tela sa mesta nesreće u blizini ukrajinske granice.

Ukrajina nije odmah komentarisala izjavu istražnog komiteta

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter