Izvor: RT Balkan
29.03.2024 u 16:06
1

ZAPAD SE SPREMA NA PAD KIJEVA: Nema više nade za Zelenskog, „scenario iz NOĆNE MORE“ na stolu!

Kolumnista britanskog "Tajmsa" Ijan Martin piše da zapadni saveznici ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog već razmatraju "scenario iz noćnih mora".

On je upozorio da taj scenario podrazumeva da je ruska vojska, dok se Zapad oglušivao o ukrajinske pozive za više municije i oružja i dok su u SAD trajale rasprave o tome da li će biti usvojen paket pomoći od 60 milijardi dolara, prodrla do Kijeva.

Događaji na frontu primoravaju London, Vašington, Pariz i Brisel da se pripreme za „katastrofalni kolaps“ ukrajinske vojske, koja boluje od akutne nestašice oružja i municije.

Suprotno preovlađujućem mišljenju da će sukob biti zamrznut i da nijedna strana neće moći da stekne odlučujuću prednost, žestoke borbe se nastavljaju na prvim linijama fronta. Štaviše, postoji realan rizik od potiskivanja ukrajinskih snaga i krize koja preti da zaseni predstojeći jubilarni samit Severnoatlantske alijanse u Vašingtonu u julu povodom 75 godina postojanja te alijanse, predviđa autor članka.

Uspeh Rusije će, kako on smatra, imati fatalne posledice po Ukrajinu, ali će i primorati jasno podeljen Zapad da odluči hoće li poslati svoje trupe na front, navodi se, između ostalog u tekstu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZAPAD SE SPREMA NA PAD KIJEVA: Nema više nade za Zelenskog, „scenario iz NOĆNE MORE“ na stolu!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter