Izvor: 24sedam.rs
26.02.2024 u 15:48
1

ZAPLENA RUSKE IMOVINE JE KRAJ ZA EVROPU: Stručnjaci izdali ozbiljno upozorenje..ne dirajte Ruse

Ne treba se igrati sa zaplenom bilo čije imovine jer bi to moglo da stvori veliku pravnu nesigurnost, upozoravaju iz Eurocleara

Upotreba ruske imovine bez sagalasnosti vlasnika, čak i kao kolateral pri zaduživanju „blizu je indirektnoj zapleni“ i kao takva bi napravila velike probleme sa sigurnošću imovine na celom tržištu Evrope, upozorila je izvršna direktorka evropske klirinške kuće „Euroclear Lieve Mostrey“, povodom plan G7.

Zbog ruske invazije na Ukrajinu u EU, SAD, Japan i Kanada zabranjene su transakcije s ruskom centralnom bankom i ministarstvom finansija i zamrznuto je oko 300 milijardi dolara ruske imovine. Od toga, oko 200 milijardi dolara blokirano je na računima u Evropi, uglavnom u belgijskoj klirinškoj kući „Euroclear“.

SVET NA IVICI GLOBALNOG RATA! CIA dala koordinate za udare na Rusiju, svi čekaju reakciju Putina

Američki i britanski zvaničnici sada se zalažu da se zamrznuta imovina zapleni i upotrebi za obnovu ratom razrušene Ukrajine. Britanski premijer Riki Sunak napisao je u prilogu za nedeljno izdanje „Tajmsa“ da bi zapadne države „trebale biti hrabrije u konfiskaciji ruske imovine“.

U EU su ipak suzdržaniji, strahujući od pravnih posledica i moguće štete po evro. Evropska komisija predložila je u decembru da se zapleni samo zarada na toj imovini i da se glavnica ne dira.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZAPLENA RUSKE IMOVINE JE KRAJ ZA EVROPU: Stručnjaci izdali ozbiljno upozorenje..ne dirajte Ruse”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter