Izvor: Sputnjik.rs
26.08.2023 u 13:38
0

ZAPOROŽJE ĆE BITI OSLOBOĐENO!

Grad Zaporožje, koji se trenutno nalazi pod kontrolom Kijeva, uključen je u program razvoja Zaporoške oblasti za narednih 10 godina, vlasti računaju na njegovo oslobođenje, rekao je vršilac dužnosti gubernatora regiona Evgenije Balicki u intervjuu za Sputnjik.

Tokom sastanka u Kremlju u noći između 22. i 23. avgusta, Balicki je izneo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu planove za razvoj regiona i predstavio desetogodišnji program.

„Naravno, Zaporožje je uključeno u program. Jasno je da smo računali i sa Zaporožjem i bez njega. Imamo strategiju, ali kako će vojska delovati, tu ne možemo mnogo da utičemo. Mi , Naravno, čekamo, računamo i spremamo se za oslobođenje Zaporožja. Imamo veoma velike planove po ovom pitanju. Ponavljam, to zavisi od vojske. Dakle, čim se to pitanje reši, život će se vratiti mirnom životu“, rekao je Balički.

Zaporoška oblast je postala subjekt Ruske Federacije nakon referenduma održanog u septembru 2022. godine, čije rezultate Kijev ne priznaje i nastavlja da granatira teritoriju.

Danas je više od 70 odsto Zaporoške oblasti pod kontrolom Rusije, nekadašnji regionalni centar, grad Zaporožje, ostaje pod kontrolom ukrajinskih trupa. Od marta 2023. godine Melitopolj je administrativni centar regiona.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter