Izvor: Tanjug
22.07.2023 u 15:40
0

ZELENSKI DANAS RAZGOVARAO SA STOLTENBERGOM: Evo šta je bila glavna tema razgovora

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je danas da je telefonom razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom oko odblokiranja crnomorskog koridora zbog izvoza žitarica.

„Razmenili smo poglede na trenutnu situaciju u Crnom moru i rizike do kojih je došlo kada je reč o globalnoj bezbednosnoj sigurnosti po pitanju hrane. Takođe, zajedno smo utvrdil prioritete i buduće korake neophodne za deblokiranje i održive operacije u crnomorskom koridoru za žitarice“, istakao je Zelenski na Tviteru.

On je dodao da su razgovarali i o primeni dogovora postignutih na nedavnom samitu NATO-a u Viljnjusu i o daljim akcijama oko integracije Ukrajine u NATO.

UKRAJINSKA ZLOČINAČKA KASETNA MUNICIJA ODNELA ŽIVOT NOVINARA, TROJICA RANJENA: STRADALI na terenu,

Sporazum o izvozu žitarica iz Crnog mora prvi put je potpisan 22. jula prošle godine, uz posredstvo Turske i Ujedinjenih nacija, i produžavan je uglavnom svakih 120 dana, međutim, Rusija je 17. jula objavila da sporazum neće biti produžen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter