Izvor: BSC Happy-Alo
01.04.2024 u 10:47
0

ZELENSKI KONAČNO POPUSTIO! Po prvi put od početka rata izgovorio je OVO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prvi put rekao da bi mirovni pregovori između Moskve i Kijeva mogli da počnu i bez vraćanja Ukrajine na granice iz 1991.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prvi put rekao da bi mirovni pregovori između Moskve i Kijeva mogli da počnu i bez vraćanja Ukrajine na granice iz 1991.

O tome je razmišljao u intervjuu za televizijsku stanicu Ci-Bi-Si, pretpostavljajući da će predsednik RF Vladimir Putin pristati na dijalog ako ukrajinske oružane snage dođu do granica iz 2022. pre početka specijalne operacije.

Zelenski takođe smatra da njegova vojska neće morati da povrati sve teritorije isključivo vojnim putem.

Međutim, opšte je poznato da je Vladimir Zelenski više puta izjavio da neće voditi pregovore s Moskvom dok ukrajinske oružane snage ne dođu do granica Ukrajine iz 1991. godine – s Krimom, DPR-om, LPR-om, Hersonskom i Zaporoškom oblašću.

Kako je izvestila agencija Regnum, Vladimir Putin je u martu 2024. godine izjavio da se Rusija nikada nije odrekla pregovora o Ukrajini i da je i dalje spremna za njih, ali da takvi pregovori moraju biti zasnovani na realnoj situaciji.

Tzv. „formula mira“ Zelenskog, koja se navodno treba raspravljati na konferenciji o rešavanju ukrajinskog sukoba u Švajcarskoj, „je alhemija“, rekla je 29. marta zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova RF, Marija Zaharova.

Ranije je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio da bi pregovori Moskve i Kijeva mogli da se održe između drugog i trećeg „mirnog samita“ u Švajcarskoj, gde se navodno treba raspraviti tzv. „formula mira“ Zelenskog.

– Pregovori takođe moraju biti zasnovani na navedenoj formuli, koja može biti prilagođena tokom rasprave bez prisustva predstavnika RF – rekao je Kuleba.

Izjave Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine o mogućim pregovorima s Rusijom su u suprotnosti sa prethodno uvedenom zabranom pregovora s RF koju je nametnuo Zelenski, a pokušaji nametanja „pravila“ Rusiji za sprovođenje takvih pregovora su neprihvatljivi, rekao je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter