Izvor: Informer
16.02.2024 u 14:22
2

ŽESTOKA REAKCIJA ZAHAROVE O SMRTI NAVALJNOG: Ruska portparolka odmah reagovala na optužbe Zapada

Momentalnom reakcijom lidera država-članica NATO i zaključcima o smrti Alekseja Navaljnog u zatvoru koji su pojavili pre zaključaka eksperata sudske medicine – oni su sami sebe raskrinkali, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Momentalnom reakcijom lidera članica NATO na smrt Navaljnog u vidu direktnih optužbi na račun Rusije oni su se sami razotkrili. Još nema ekspertize sudske medicine, ali zaključci Zapada su već spremni  rekla je Zaharova.

Aleksej Navaljni preminuo je u popravnom zatvoru br 3 u Jamalo-Neneckom autonomnom okrugu, saopštila je regionalna uprava Federalne službe za izvršenje kazni.

U saopštenju se navodi da se zatvorenik Aleksej Navaljni nakon šetnje osetio loše i praktično odmah onesvestio.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je „duboko tužan i uznemiren“ zbog vesti o smrti Navaljnog.

– Moramo da utvrdimo sve činjenice, a Rusija treba da odgovori na sva ozbiljna pitanja o okolnostima njegove smrti rekao je Stoltenberg.

Evropska unija je takođe saopštila da smatra Rusiju odgovornom za smrt, rekao je predsednik Saveta EU Šarl Mišel.

– Aleksej Navaljni se borio za vrednosti slobode i demokratije. Za svoje ideale podneo je najveću žrtvu. EU smatra da je ruski režim isključivo odgovoran za ovu tragičnu smrt – rekao je Mišel.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ŽESTOKA REAKCIJA ZAHAROVE O SMRTI NAVALJNOG: Ruska portparolka odmah reagovala na optužbe Zapada”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter