Izvor: TANJUG
19.07.2022 u 15:47
0

ZUROF PODRŽAO VUČIĆA U BORBI ZA PRAVDU: On ne dolazi u Jasenovac samo kao predsednik, već i kao unuk žrtve!

Direktor kancelarije izraelskog centra Simon Vizental u Jerusalimu Efraim Zurof izjavio je danas da bi Hrvatska trebalo da dozvoli predsednika Srbije u posetu Jasenovcu, jer ne dolazi tamo samo kao predsednik zemlje, već i kao unuk žrtve i dodaje da je u Jasenovcu ubijeno najviše Srba, a ne Jevreja.

– Važno je upamtiti da su Vučićevog dedu i ostale rođake ubile ustaše“, rekao je Zurof za „Džeruzalem post – koga ovaj list naziva „lovcem na naciste“.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ŠEFČOVIČEM: Saradnja u oblasti energetike, rudarstva i zajednički projekti Srbije i EU glavne teme (FOTO)

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On smatra da bi svakome trebalo dozvoliti posetu Jasenovcu, i ako nije srpski predsednik, ali dodaje da je od velikog značaja da srpski lider, čija je porodica osetila zlodela logora, poseti memorijalno mesto.

– Sa jedne strane, mogli biste da kažete da je političko pitanje, ali je takođe je i privatno pitanje, odnosno, pitanje ljudskih prava. Ustaše su bile na neki način, u to vreme, kao Islamska država –  dodao je on.

Prema istoričarima, dodaje se u tekstu izraelskog lista, ustaše su u Jasenovcu ubile stotine hiljada Jevreja, Srba i Roma.

Zurof je objasnio da je u Jasenovcu bilo i oko 18.000 Jevreja i nekoliko hiljada Roma koji su ubijeni, kao i hrvatski antifašisti.

– Ljudi uglavnom pričaju o logorima smrti u Poljskoj, ali je Jasenovac imao gasnu komoru. Većina nije ubijena u gasnoj komori, ali su ubijeni na najstrašnije načine – pritiskali su ljudima lobanje dok im oči ne bi ispale, sekli su stomake trudnica sa ciljem da ih muče. Čak su osmislili i bodež pod nazivom “Srpski ubica“, koji je trebalo da žrtvi načini bol još težim – dodao je Zurof.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter