Izvor: Sputnjik
24.01.2023 u 14:36
0

ZVANIČNO! POLJSKA ZATRAŽILA DOZVOLU OD NEMAČKE: Reč je o bezbednosti cele Evrope!

Isporuke tenkova "leopard“ Ukrajini ne obećavaju ništa dobro za odnose Rusije i Nemačke i neizbežno će se odraziti na njihov budući razvoj, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Poljska je zatražila od Nemačke dozvolu za isporuku tenkova „leopard 2“ Ukrajini, saopštio je ministar odbrane Poljske Marijuš Blaščak.

– Nemačka je već primila našu molbu da dȃ saglasnost za isporuku tenkova ‘leopard 2’ Ukrajini – objavio je Blaščak na Tviteru.

Istovremeno je pozvao nemačku stranu da se „pridruži koaliciji zemalja koje podržavaju Ukrajinu tenkovima „leopard 2“.

POLJSKA NE ODUSTAJE OD SVOJE NAMERE: Pritisak na Berlin da odobri slanje tenkova nemačke proizvodnje u Ukrajinu

– To je pitanje koje se tiče svih nas, jer je reč o bezbednosti cele Evrope – poručio je poljski ministar.

Isporuka tenkova odraziće se na odnose Rusije i Nemačke

Isporuke tenkova „leopard“ Ukrajini ne obećavaju ništa dobro za odnose Rusije i Nemačke i neizbežno će se odraziti na njihov budući razvoj, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je ocenio, odnosi Rusije i Nemačke „već su na prilično niskoj tački“ u ovom momentu.

– Ne primećuje se bilo kakav sadržajan dijalog ni sa Nemačkom, ni sa drugim zemljama EU i NATO-a – rekao je Peskov.

Prethodno je zamenik ministra inostranih poslova Poljske Arkadiuš Muljarčik izjavio da će Nemačka doživeti međunarodnu izolaciju ako ne da saglasnost za isporuku tenkova „leopard“ Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter