Izvor:
07.11.2019 u 19:46
0

DR NENAD CVETIĆANIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Politika mora da rešava probleme građana!

Doktor Nenad Cvetićanin, predsednik "Foruma za strateške studije Instituta društvenih nauka" bio je gost današnje emisije "Posle ručka" gde je govorio o aktuelnoj temi koja još uvek ne može da nađe konačno rešenje. Naime dr Cvetićanin je spominjao međunarodni poredak i kredibilitet Republike Srbije.

– U međunarodnom poretku, nažalost, države imaju neki imidž koji nekada zasluže, a veoma često i ne zasluže. Mi nažalost plaćamo kamatu nekih politiičkih ratova koje smo vodili, koji možda nisu bili toliko pogrešni, koliko su se nezgodno namestili u međuvremenu, u međunarodnoj zajednici. Sada je pitanje da li naš kredibilitet kao država, društvo i pravni sistem, naši političari i diplomatija mogu da reše ili ne. – rekao je Cvetićanin.

Takođe je spominjao politiku države i naveo kako Srbija mora da pronađe konačno rešenje kako bi se rešilo pitanje o imovini Srba u Hrvatskoj.

Dakle, mi smo veoma često imali da politika pravi ljudima probleme, a da im ništa ne rešava. Znači, politika treba da počne da rešava ljudima egzistencijalne probleme. Ljudi u Srbiji, pa čak i u Hrvatskoj, žedni su pravde. Dakle, mi smo poslednjih 20, 30 godina postali kao Divlji Istok, a ne Zapad. Mi smo postali jedno područje bez zakona. Ja stojim na području da utvrdim šta nam je najbolja odluka. Ključna reč je "pravna država" kojoj moramo da težimo i realizujemo. Ako smo u stanju da to uvedemo, onda odlično, ali ako nismo, onda treba da se ugledamo na druge države koje su to postigle. – zaključio je Nenad Cvetićanin za Happy televiziju.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter