Izvor: BSC HAPPY
22.08.2023 u 10:25
0

DUŠAN BAJATOVIĆ EKSKLUZIVNO U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Gasa će biti dovoljno, od 1. septembra možemo da računamo i na dodatne količine iz Azerbejdžana

Leto je na izmaku, a građani već razmišljaju šta nas očekuje ove grejne sezone. Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović gostujući u Jutarnjem programu Hepi televizije „Dobro jutro Srbijo“ poručio im je da mogu biti mirni i da će gasa biti dovoljno.

Svaki dan skladištimo po milion metara kubnih gasa u Mađarskoj, pa dokle stignemo, šta nam vreme dozvoli. Građani mogu biti mirni, nema nikakvih promena možemo se smatrati energetski bezbednom zemljom – rekao je direktor „Srbijagasa“.

Prema njegovim rečima, u Banatskom Dvoru imaćemo oko 395 miliona metara kubnih gasa.

POLA MILIONA DECE PRIJAVLJENO ZA POMOĆ DRŽAVE: Ovo je najnoviji presek

– U Mađarskoj ćemo nadam se stići do punih 300 miliona, plus će u ruskom delu skladišta Banatski Dvor biti uskladišteno dodatnih 390 miliona, kolko stignemo u sezoni utiskivanja. To Gasprom eksport u ovom trenutku radi punom parom. Možemo reći da imamo negde oko 700 miliona metara kubnih srpskog gasa u magacinu i imamo skoro dodatnih 400 miliona koji će biti uskladišteni sa ruske strane ovde u Srbiji – istakao je Bajatović.

On je naglasio i da dugoročni ugovor o dve milijarde godišnje koji su dogovorili predsednik Vučić i predsednik Putin potpuno funkcioniše. Takođe, prilikom posete Mađarskoj predsednik Vučić dogovorio je i sa mađarskim premijerom Orbanom međusobnu solidarnost u slučaju eventualnih problema, istakao je Bajatović i dodao da su i skladišta u Evropi takođe 90 odsto puna.

Sigurno se nećemo smrzavati. Evo i jedne ekskluzivne informacije. Čuo sam se juče sa predstavnicima SOCAR-a to je Azerbejdžan. Mi smo sa njima razradili eventualne rute sa TAPA i TANAPA. Oni će otprilike od 1. septembra biti u stanju da isporučuju u ovom pravcu dodatne 2,5 miliona metara kubnih dnevno, dakle možemo i na to da računamo – poručio je Bajatović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter