Izvor:
24.10.2019 u 16:18
0

IGUMAN DIMITRIJE IZ MANASTIRA TRUMANE POZIVA SVE VERNIKE: Dođite 22. novembra u manastir da obeležimo Svetog Nektarija!

Dođite 22. novembra u manastir Tumane, obeležićemo praznik Svetog Nektarija, pozvao je vernike iguman manastira Tumane.

Gostujući u emisiji "Posle ručka", iguman Dimitrije je govorio o problemima sa kojima dolaze vernici u manastir Tumane i poručio da se od crkve nikada ne sme napraviti kult ličnosti.

Nikada crkva ne sme da napravi kult ličnosti. Ona ne leči metodom medicine, već priprema čoveka za ono što je celovito, za večni život! Mi nikada ne sklanjamo ljude od lekara, već se molimo da Bog pomogne lekarima, nikada nismo odvraćali ljude od lekara.- ispričao je iguman Dimitrije.

Iguman Dimitrije je pozvao vernike da dođu u manastir Tumane 22. novembra povodom obeležavanja praznika Svetog Nektarija.

Tumane čini Gospod vaskrsli, Bogorodica, Sveti Zosim i Sveti Jakov. Ja pozivam narod, na praznik Svetog Nektarija, 22. novembra,održaće se liturgija i da se zajedno pomolimo bogu. Tada osvećujemo ulje ili maslo za ozdravljenje bolesnika.-

Iguman Dimitrije je takođe podsetio sve vernike da na sveto mesto dolaze sa strpljenjem, tako što će izdvojiti vreme za molitvu.

Narod se sa ljubavlju i sa verom vraća u matastir Tumane. – zaključio je iguman Dimitrije.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter