Izvor: BSC happy portal
06.11.2023 u 21:14
0

KULTNA EMISIJA „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Srbija i nakon svih pritisaka koje trpi ipak opstaje da zadrži poziciju neutralnosti

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas.

Večerašnja emisija „Ćirilica“autora i voditelja Milomira Marićaobara sve rekorde gledanosti, a svoj stav su na goruće teme iz sveta politike dočarali vrsni stručnjaci Nikola Vrzić, Vladimir Vuletić, Branko Vlahović, Miša Đurković. Tema emisija simboličnog naziva – „Na koga igraju Srbi“.

VELJKO ODALOVIĆ U „ĆIRILICI“: „Kurti je sada izgubljen u vremenu i prostoru, sebe je predstavljao kao Čegevaru“

  • Srbija i nakon svih pritisaka koje trpi ipak opstaje da zadrži poziciju neutralnosti. Pokazao sam na dva načina da je ta neutralna pozicija Srbije bila veoma korisna. Pregovori između talibanske opozicije i tadašnje vlasti u Avganistanu vođeni ovde, to je bila jedna globalna igra. Vođeni su pregovori između veoma visokih političkih delegacija. Ta neutralna pozicija Srbije sa svim unutrašnjim problemima, jeste jedna stvar koja se uvažava, treba da pokažemo da je to potrebno svetu. U ova tri velika konflikta koja se dešavaju u svetu mogu da dovedu do ozbiljnih globalnih sukoba. Srbija pokušava da očuva dobre odnose sa jednom i sa drugom stranom  – istakao je između ostalog Đurković tokom medijskog istupanja, a potom je svoj stav izneo i Nikola Vrzić – čija emisija je ukinuta preko noći sa portala. 
  • Cilj je ukidanje svakog alternativnog mišljenja. Ne odnosi se samo na nas, reč je o mnogo širem fenomenu. Na Zapadu postoji industrija medijske cenzure. Narod im sve manje i manje veruju, pružaju samo jedan narativ. Sve više buja taj nedozvoljeni diskurs na društevnim mrežama. To se čak i institucionalizuje pod raznim imenima. Imaju svoju političku agendu koju koriste, može biti i direktno suprotstavljena sa našem. Upregnuti su u taj koncept da se Srbija svega odrekne – dočarao je veoma koncizno, a potom reč prepustio Branku Vlahoviću.

 

  • Svima je jasno da su centrale Velika Britanija, Engleska. Mi smo jedna od zemalja koje su informativne kolonije, kad to kažem, ljudi me čudno gledaju, to je tako. Većina naših medija se bavi prevodom toga što pišu zapadne agencije, prenose tekstove uticajnih medija. Na početku rata u Ukrajini, imali ste situaciju da ove manje zemlje jedan te isti tekst potpisuju različiti autori. Bilo je ocrnjivanje Rusa unapred. Ko se dublje nije bavio tom tematikom, mogao je da stekne utisak da su Ukrajinci stigli do Novosibirska. I sa jedne i sa druge strane je bilo dosta navijaštva, a manje realnih tekstova. Sada je došlo do zamora materijala. Zapadni najuticajniji mediji su promenili način pisanja i davanja ocena. Umorili su se od sopstvenih laži – dočarao je percepciju stvarnosti, a potom je došao na red i Vuletić.

 

  • Mi imamo zaista različite priče iz različitih uglova. Neko o sukobima u svetu govori kao o verskim, civilizacijskim, ali ako želimo da razumemo šta se dešava moramo voditi računa o širem kontekstu. To ne možemo naći u novinama. Ono što nam mediji nude kao slike, to je zapravo mobililizacija, a ne materijal za promišljanje. Neoliberalno kapitalistički sistem je zapao u krizu, a nju pokušava da prevaziđe na različite načine. Da li će uspeti – ne znamo. 

CELU EMISIJU MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM YOUTUBE KANALU

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter