Izvor: BSC Happy
04.11.2023 u 20:17
3

„AKTUELNOSTI“: SPREMA SE USTOLIČENJE NEČASTIVOG – TRENUTNO se SPROVODI GENOCID U GAZI!

Nastavlja se nemilosrdna osvetnička ofanziva Izraela u Gazi. Da li je na stanju genocid, entičko čišćenje i višedecenijski plan proterivanja Arapa iz Izraela? Zašto međunarodna zajednica ćuti i da li smo došli do trenutka kada se može reći da smo Trećem svetskom ratu otvorili vrata? Odgovore nalazimo i u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" na 619. dan SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE i 29. dan RATA U IZRAELU!

Branislav Ristivojević kaže da je u Gazi na stanju genocid!

– Ne postoji ništa što ovo (uništenje univerziteta u Gazi) opravdava. Bilo mi je jasno kada su isekli struju i vodu. To je školski primer genocida. Ovo je sve samo konzumirano. Sumnjam da će ovde biti nekog tribunala kao za Jugoslaviju. Ja ne mogu da se setim da neko sravni sa zemljom univerzitet. Sumnjam da smo u Ukrajini i videli sličnu scenu. Snažni udari i precizni, ova zgrada je namerno sravnjena sa zemljom. 1941. su Nemci gađali Narodnu biblioteku, sa namerom zatirete kulturu i umetnost jednog naroda. Kada su Austro-Ugari ušli u Beograd, opljačkali su arhiv. Brzina kojom Izrael satire, uloga koju uzimaju, a to je narod agresor, meni je to… bez reči ostajem – ističe Ristivojević.


Saša Adamović smatra da ovakav pokušaj uništenja Palestinaca nije ništa novo i da je u pitanju srž cionističke ideologije

Ako istorijski posmatramo i istoriju cionizma, a ta idelogija je odgovorna za ovo u Gazi. Za brutalnu osvetu. Onaj ko poznaje cionističku ideologiju, me bi trebali da se oglasi. 1948  je proterano 700.000 Palestinaca. Gledamo kampanjuu proterivanja Arapa iz Izrael, to je suština cionističke ideologije – da Izrael bude samo za Jevreje, da nema Arapa. Ove stvari nisu iznenađujuće. Kao i ranijih decenija i ovde je zapravo cilj Izraela i to se ne krije – etničko čišćenje Gaze. Da se omogući Palestincima iz Gaze da se odsele u Egipat – rekao je Adamović.


Mladen Obradović je stava da međunarodna zajednica ne reaguje, čime dozvoljava genocid u Gazi

– Slažem se da niko ne želi da opravdava ona sredstva koja su van okvira ratovanja. Suština je da su (Hamas) izveli blistavu specijalnu operaciju kada su iznenadili izraelsku vojsku. Bilo je jasno da je Hamas pogrešio u proračunu. Ono što Izrael radi je nesrazmerno i neprihvatljivo. Ne možete počiniti 10 puta gori zločin. Da postoji iole neke ozbiljne uloge UN, kao što ne postoji, tada bi međunarodna zajednica učinila odlučne korake da spreči ovo što je zbilja genocid. Oni manjinu čovečanstva smatraju za čitavu međunarodnu zajednicu – zaključuje Obradović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “„AKTUELNOSTI“: SPREMA SE USTOLIČENJE NEČASTIVOG – TRENUTNO se SPROVODI GENOCID U GAZI!”

  1. Bože dragi , da li on vdi šta sve ovaj naš profesor zna , on je nešto izmedju enciklopedije Britanike iz 2010. godine, našeg Vujaklije, i Wikipedije , u stvari on je sve zajedno . Da čovek ne poveruje da toliko, toliko i toliko stvari ima u svojoj glavi .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter