Izvor: BSC Happy
29.05.2023 u 21:32
0

LJUBIŠA RISTIĆ U „ĆIRILICI“: „Slovenci su RASISITI, odakle to ovde, kod nas toga nije bilo?“

Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY (21.00) razgovaramo sa vrsnim stručnjacima, ovog ponedeljka su to: Zoran Ćirjaković, novinar, Ljubiša Ristić, reditelj, Filip Rodić, novinar, Petar Milutinović, istraživač Instituta za evropske studije i Danijel Simić, predsednik Udruženja novinara Republike Srpske. 

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: VAGNER se odmara, priprema se za AVDIJEVKU

Ljubiša Ristić kaže kako rasizam nije svojstven Srbiji, a ako je neko baštinio rasizam na našim prostorima, onda su to bili i ostali Slovenci

Srbi su kreteni nacionalisti, Hrvati su idioti nacionalisti. „Ne obraćaj pažnju“ – kaže moj drug iz Slovenije, tako ti je do ispod Alpa. Od kad smo došli da budemo ispod Alpa. Slovenci su rasisti, nisu nacionalisti. Ovo što Zoran opisuje to je rasizam. To se tako zove. Moji glumci u Sloveniji, došlo vreme oni gledaju kroz mene, ja sam neko drugi; Boskuri, Južnjaci… to je ono što je tamo. Odakle to ovde, to nikad nije bilo. Taj rasizam koji dovodi do aparthejda, koji dovodi do Aušvica. To je rasizam: „mi smo viši, vi ste niži, vi ste pacovi, ne zalužujete da živite“. Ja dođem u Sloveniju kao da sam žut, ili crn. To može u Nemačkoj, ili Hrvatskoj, to se u Beogradu doselilo. Ja sam to video pre 20 godina, kada sam došao na taj kontramiting. Video sam usput Beograđane kako tuku ljude koji izlazu iz autobusa. Od tada do danas ta stvar se razvila u ovo. Slučaj patologije i slučaj ovog iz Mladenovca. Za prvog samo psiholozi, a za drugog i sociolozi – smatra Ristić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter