Izvor:
25.01.2019 u 11:49
0

MILOVAN DRECUN ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Haradinaj neće još dugo moći da izdrži sa taksama! (FOTO)

Predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun, gostovao je u emisiji „ Dobro jutro Srbijo“ kod sjajnih voditelja Katarine Korše i Miomira Marića, oni su se dotakli najaktuelnijih tema.

Milovan Drecun prokomentarisao je optužbe Beke Beriše da je Srbija prehrambenim proizvodima trovala Albance i da su zbog toga uvedene takse:

– Krajnje neodgovorne i opasne izjave Beriše. Žele da zamaskiraju svoje postupke zbog taksi. Najviše je zaradio Haradinaj, milionski iznosi u evrima su u pitanju – izjavio je Drecun

Mišljenje Drecuna je da Haradinaj zloupotrebljava funkciju, ali da neće još dugo moći da izdrži sa taksama.

– Mora da nađe izlaz iz situacije koju je stvorio zbog ličnih koristi.Mi smo do juče bili gubitnička strana, Albanci su bili privilegovani i sve im je tolerisano, a sad se situacija promenila u korist Srbije i mi treba da iskoristimo tu situaciju – rekao je Milovan

Predsednik Kancelarije za KIM veruje da Evropa ima moć i da je Kosovo zavisno od EU. Sjedinjene Američke Države prete nekim sankcijama. Drecunovo mišljnje je da će Trampov autoritet naterati Haradinaja da ukine takse koje mu donose profit.

Albanci rado kupuju robu iz Srbije, a time što je Haradinaj uradio nije naškodio samo Srbiji već je poremetio i normalni privredni tok, zbog toga se i albanske firme žale da trpe štetu.

-Nema nastavka razgovora bez ukidanja taksi – bio je izričit Drecun

-Oni bi da se mi u svakoj situaciji ponašamo kao da priznajemo tu lažnu državu Kosovo. Albanci stvaraju nepotrebnu tenziju žele da pritisnu Srbiju ali je najbitnije da Srbija ostane smirena – izjavio je Milovan.

Milovan Drecun je prokomentarisao i koliki je bio američki uticaj na ove takse i da li postoji Trampova strategija, kao i mafijaško delovanje.

– Ja nisam čuo da postoji Tampova strategija. Pitanje je kako stabilizovati situaciju na Kosovu…Što se tiče mafijaškog delovanja oni tu jesu zapad, da bi Kosovo prestalo da bude utočište za mafiju moraju da se izgrade institucije. Moraju da odu nosioci nestabilnosti – rekao je Drecun.

– Američki stav je da imamo zavisnost od Rusije upravo u pružanju političke moći. Naš interes je da imamo snažnu ekonomsku saradnju sa Rusijom tako da naši odnosi neče prestati- rekao je Milovan.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter