Izvor: BSC HAPPY
14.09.2023 u 09:06
0

MINISTAR MALI ZA HAPPY TV OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO NA DORUČKU: Predsednik je pojeo i moju četvrtinu sendviča sa parizerom!

Kao što je predsednik Vučić i obećao, od juče u prodavnicama u Srbiji po nižim cenama može da se kupi 20 osnovnih proizvoda za ishranu, higijenu i kućnu hemiju. Predsednik je održao i obećanje da će upravo od najeftinijih proizvoda za doručak napraviti sendvič i podeliti sa ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem što je juče i učinio. Iz opozicije su se odmah nakon toga čule opaske da predsednik sendvič nije ni probao, već samo ministri.

„Predsednik pojeo i moj sendvič“

Doručak je bio sjajan i to nije ni prvi ni poslednji koji ćemo imati na isti način, jer ako se sećate mi smo odrasli na parizeru. U našim generacijama bio je parizer, karneks pašteta, mesni narezak i viršle, nismo drugo imali tada. Inače i za moje klince danas, parizer je omiljeni doručak. Napadi opozicije su licemerni i besmisleni. Videli ste kada je predsednik Vučić uzeo pola kile hleba „sava“ sa parizerom, ja sam uzeo četvrt i to sam pojeo. Ono što niste videli, sada da vam otkrijem, on je uzeo i moju četvrt i pojeo. A onda odmah posle toga čujemo neke teorije zavere kako on nije jeo i da nedostaju dva minuta u snimku. Toliko o lažima i licemerju opozicije – rekao je Siniša Mali.

„P.S. SENDVIČ JE BIO ODLIČAN“: Ministar Mali o akciji „bolja cena“ i kupovini čuvenog parizera (VIDEO)

Prema njegovim rečima, laži i licemerje opozicije moglo se videti i prilikom usvajanja rebalansa budžeta.

Dan posle usvajanja rekli su, to je loše jer je rebalans usvojen bez diskusije. Pa oni su vrištali i pištali i prekidali diskusiju. To su samo neki od primera licemernih poteza i komentara. Slično se desilo kada je predsednik objavio da idemo sa 20.000 jednokratne pomoći za naše penzionere. Podesetiću, dali smo prošle godine 20.000 dinara jednokratne pomoći i bila su povećanja od 12,1 odsto i 5,5 odsto, a biće još jedno od 14,8 odsto, ali hajde još dodatno da poboljšamo život naših penzionera, da imamo jednokratnu pomoć. Odmah je opozicija reagovala, kako to više nije rebalans već je sada debalans zato što u rebalansu budžeta nema tog novca. Da nema tog novca morali bi da pravimo novi rebalans, tog novca ima, a što vi ne znate da pročitate budžet to je vaš problem. I onda dolazimo do komentara na niže cene proizvoda, sad kažu ni to nije dobro – naveo je ministar finansija i dodao da su vodili vrlo odgovornu politiku kojoj je bolji život građana uvek bio glavni cilj.

Cene u Srbiji najniže u regionu

– Prvih šest meseci ove u odnosu na prošlu godinu 6,3% veće su penzije. Plate su takođe pozitivne u relanom iznosu. Trudimo se da on uvek bude iznad inflacije, time štiteći životni standard građana Srbije. Podizanjem plata 5,5% odsto i 10% od januara, nama je ukupna zarada 63%… minimalna zarada takođe raste, kao i penzije, dok su cene hrana bile na maksimumu, a sada cen eidu dole. Znači razlika između cena iplata i penzija će biti još veća, tako da će do kraja godine inflacija biti 8%, a iduće godine 4,4 %. Sa ovim povećanjem plata i penzija, najgore je iza nas – pojasnio je ministar.

Podsetio je kako Hrvatska kopira predsednika Vučića sa odlukom o smanjenju cena, te poručio da se Srbija bavi sprovođenjem uspešne ekonomske politike i da je primer u regionu.

Oni se sprdaju sa tim da izvinete na izrazu. Šta da ja kažem na to… neću da trošim vreme na te ljude. Taj Miroslav Aleksić koji je sebi za 30% podigao platu, pa imate Zelenovića, Mariniku Tepić koju su milioneri, a nas prozivaju za to. Oni su se odvojili od stvarnosti. Mi smo odrasli na parizeru, ja sam sretan kada vidim da moja deca to jedu. Ja ne znam šta će oni još da izmisle, dokle to ide – upitao je ministar.

Dodao je i kako isti ono koji kritikuju uspehe i nove odluke predsednika za doba svoje uprave nisu napravili ništa dobro, već samo žele izazvati novu „frku“.

Ministar Mali je govorio o kreditima koji su u evrima, i da to zavisi od Eurobora, a ne od države, ali da se ona trudi dodatnim merama da olakša građanima život sa raznim povećanjima plata i penzija, te snižavanjem cena osnovnih namirnica.

Boli me njihovo licemerje. Da nam kažete da ne vodimo računa, da se ne borimo… nemojte bar da lažete, kažete da predsednik nije pojeo sendvič nedostaje dva minuta. Ne samo da je pojeo svojupolovinu, nego i moju četvrtinu – podsetio je ponovo Mali.

– Već u petak predsednica Vlade ima sastanke sa proizvodnim lancima, da vidimo koje proizvode još možemo da snizimo – kaže Mali, te dodaje da se životni standar vraća u normalu i „nikad neće biti veći“ jer cene idu dole.

– Mislim da se mnogo bolje borimo. Mi smo bili najveća rastuća kumulativna ekonomija u 2020/2021. Srbija nikada pre toga nije preuzela odgovornost na sebe, i uspeli smo da sačuvamo našu privredu u doba svetske krize – kaže Mali.

Više od milion dece prijavljeno za pomoć

– To pokazuje koliko je to važno za roditelje i koliko smo doneli pravu meru. To je pomoć za samohrane majke i roditelje – ponosan je Mali na veliki odziv, te još jednom pozvao roditelje kojima je potrebna pomoć i koji žele da se prijave.

Ministar je podsetio građanima dati do znanja da ste tu za njih i da želite da pomognete, kao što je bio slučaj sa 100 evra u doba korone.

Isto je i sada. U septembru isplaćujemo 10.000 dinara za samohrane roditelje za decu do 16 godina. Sve ćemo da isplatimo kao što smo obećali – kaže ministar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter