Izvor:
26.08.2019 u 18:03
0

MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA TELEMASTER: Za više od 67 000 đaka prvaka osmišljen novi nastavni plan!

Do početka nove školske godine u Srbiji, ostalo je još samo nedelju dana. One koji će od 1. septembra u školske klupe čekaju mnogobrojne novine, a jedna od najznačajnijih je uvođenje digitalnih učionica, rekao je za našu televiziju, ministar prosvete Mladen Šarčević. Prema njegovim rečima, u 500 škola u Srbiji ove školske godine biće opremljeno 10.000 digitalnih učionica. Reč je o zajedničkom projektu kabineta premijerke Ane Brnabić, Ministarstva prosvete i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Za više od 67.000 đaka prvaka osmišljen je novi nastavni plan i program– kaže resorni ministar.

Digitalizovana nastava stićiće ne samo u gradske i prigradske školske ustanove, već i u seoske škole- tvrdi Šarčević. Po njegovim rečima, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija formira internet mrežu do škola i unutar školskih kabineta, dok je Ministarstvo prosvete zaduženo za nabavku opreme i obuku zaposlenih.

A da bi koncept digitalnih učionica u potpunosti zaživeo u srpskom obrazovnom sistemu, neophodno je da se tom načinu rada, osim učenika, prilagode i prosvetni radnici. Oni, ističe Šarčević, već dve godine prolaze intenzivne obuke.

Ministar je uveren da će uskoro nastava u svim školama i fakultetima biti modernizovana, a Srbija će na taj način, ukazuje Šarčević, postati digitalno društvo. Dodaje da će svi školski predmeti imati digitalnu formu.

Digitalni kabinet uključuje do 30 mesta za rad učenika na savremenim personalnim računarima, prateću opremu koja je neophodna nastavniku, odgovarajući softver i povezanost računara u kabinetu.

happytv.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter