Izvor:
24.12.2018 u 07:46
0

NAČELNIK GRADSKE UPRAVE KRUŠEVAC IVAN ANĐELIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Oživeli smo hemijsku industriju Župa i već imamo preko 60 radnika!

U današnjoj emisiji "Prelo u našem sokaku" voditeljski tandem Bojana Ristivojević i Uroš Davidović su pričali o gradu Kruševcu sa načelnikom Gradske uprave Kruševca, Ivanom Anđelićem.

Kruševac je grad koji se nalazi u središnjem delu Srbije u dolini Zapadnog Pomoravlja, na reci Rasini Kruševac danas ima preko 75.000 stanovnika na teritoriji grada i oko 140 hiljada stanovnika na teritoriji opštine. Opština Kruševac obuhvata 101 naselje. Kruševac je centar Rainskog okruga.Poznat je kao srednjovekovna srpska prestonica.Kruševac je nekada bio jak privredni centar sa posebno razvijenom metalo – prerađivačkom („14. oktobar“) i hemijskom industrijom (HI „Župa“, „Merima“, „Trayal“ i „Rubin“). Posle privtizacije velikih društvenih kolektiva, u gradu ima i preko 1500 privatnih preduzeća i preko 3500 samostalnih radnji različitih delatnosti. Proces privatizacije ostavio je velike tragove na kruševačkoj privredi, i veliki broj nezaposlenih.

– Kruševac je grad koji ima i kulturu i tradiciju, ali je pre svega grad posla, industrije…Grad Kruševac je središte Rasinskog Upravnog okruga,kulturni, privredni, industrijski centar.Poslednjih par godina stavljamo akcenat na razvoj industrije, poljoprivrede, turizma i infrastrukture.Pored novih investicija i stranih ulaganja, na šta smo posebno ponosni, otvorena su nova radna mesta.Lidl je otvorio pogon, ali veliki napor ulažemo i na oživljavanje starih kapaciteta koji su neuspelim privatizacijama u nekom prethodnom periodu dovedeni na ivicu egzistencije.Upravo jedna od takvih je i hemijska industrija Župa gde već imamo šezdesetak radnika za početak.Imamo i poznatu fabriku ulja koja uspešno posluje.Posebno bih istakao to da je Kruševac nekada imao veliku proizvodnju kada je u pitanju mašinska industrija –

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter