Izvor:
19.10.2018 u 08:36
0

NEBOJŠA ČOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Izglasavanje vojske Kosova je planski urađeno u dogovoru sa NATO!

Gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" na Happy televiziji je Nebojša Čović bivši šef kordinacionog centra za Kosovo i Metohiju i potpredsednik vlade u vreme predsednika Slobodana Miloševića.

Borba za Kosovo traje decenijama a Čović je dobar deo svog mandata upravo posvetio ovom pitanju. On je komentarisao trenutno stanje na Kosovu a osvrnuo se i na priču o skupštini Kosova gde je juče izglasana transformacija kosovskih bezbednosnih snaga.

Formiranje oružanih snaga Kosova zahtevaće promenu Ustava a pre usvajanja zakona predstavnici „Srpske liste“ su napustili salu za glasanje.

Čović je prokomentarisao i izjavu ambasadorke UN da se Umnik, kejford povuće sa Kosova i Metohije.

To je pravi multietnički rečnik u Kosovskom parlamentu. To me nije iznenadilo mada me je vrlo zabrinulo, i mislim da treba da budemo oprezni za sva kretanja na prostorima bivše Jugoslavije. Tu se postavlja pitanje zakon o bezbednosnim snagama Kosova. Kada se pogleda oni su napravili prvo izglasavanje, prvog čitanja juče u skupštini naravno bez Srba i pedstavnika drugih manjinskih zajednica. Vlada Kosova je 13. 09 prošla i prosledila svoje zahteve skupštini Kosova i tada članovi "Srpske liste" nisu glasali, naš predstavnik Zoran Mojisilović je glasao protiv ovih zakona. Ključni element je postavljanje državnosti Kosova postavljanje vojske i to ide koordinirano od strane NATO-a. Ako bi se formirala vojska Kosova onda bi NATO analizirao svoju misiju jer oni rezoluciju 11/44 nisu prihvatili. Oni to sve rade planski, neko moje viđenje je da se Niki sprema za predsedničke izbore. Ambasador Skot je sada dao jednu izjavu gde je izabran jedan događaj gde će poslati vrlo snažne i provokativne poruke koje direktno udaraju na interese Srbije kao da Srbija jednostavno ne postoji, i postavlja se pitanjae šta u svemu tome radi EU. Ja sam napravio neku vrstu analize u vezi ovog vojnog faktora , kada na sve to dodaš mi imao jednu situaciju i osvrneš se na region gde je u Bosni načelnik Senad Mašović koji je delovao na području Zenice i tamo sarađivao sa načelnikom gde su delovali mudžahedini. Prosto je neverovatno da se čovek ne zamisli kako se kompletne stvari pakuju. Ovde su ozbiljna pakovanja određenog sistema u kome je uključena oružana funkcija. Senad Mašović je naoružavao ljude za vreme sukoba u Sandžaku i mi ništa o tome nismo razčistili niti zaključili iz toga. Mnoge stvari nam se ponavljaju i mi nestajemo. Svi Srbi treba da budu ravnodušnoi jer eto kao Kosova više nije Srbija i ja naprotiv mislim da svi ovi događaji jesu sistematski određeni i da treba da obratimo pažnju na to. Ako KFOR ode sa Kosova, a ja mislim da će da ode jer to je ta forma NATO-a i da te oružane snage Kosova uđu onda u NATO– rekao je Čović

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter