Izvor:
28.01.2019 u 22:24
0

OPSTANAK SRBIJE I SRPSKOG NARODA U „ĆIRILICI“: Projekcija Tuđmana je ispunjena, sada ima manje od tri odsto Srba u Hrvatskoj! (FOTO)

Najpopularnija emisija na srećnoj televiziji sa Milomirem Marićem "Ćirilica", bavi se pitanjem opstanka srpskog naroda i Srbije kao države čiji su demografski podaci poražavajući.

Ključno pitanje je: "Šta će nam teritorije kada Srba više nema?"

Da li Srbija dobija novu šargarepu „Ako uđete u NATO dozvolićemo da vam se priključi RS?

– Srbija je prihvatiila neki oblik partnerstva za mir sa Nato, li ne želi i neće biti članica njene alijanse. Ni NATO nije stabilan i nepobediv a to smo videli posle vojnog puča na Erdogana 2016-te, Turksa je jedna od zemalja članice NATO-a, zapravo osovina njena. Nato nema sad prirotet u širenju, nisu ni sami sigurno koji su im budući potezi. Generalno, u svetu se dešavaju velike promene i javljaju problemi, u Americi se dešava sukob sa demokratama i Trampa, a velike zemlje su te koje diktiraju globalnu politiku.Sada se i na Balkanu javljaju regionalni nemiri, ali kada govorimo o NATO-e, ne vidim da je neko imao koristi. Makedonija izmenila politiku pristiskom jedne osobe, političari su uplašeni od ostatka jer znamo istoriju. Makedonija je zemlja koja nije imala rat, ali prve NATO trupe ušle su u Makedoniju, zbog Srbije tada. Mi smo grešili i to treba da se naznači. Mi Kosovo i Metohiju ne bismo izgubili da nas NATO nije napao, i to je istina. Mi imamo greške iz prošlosto koje se i sada ponavljaju, najvećča je bila po nas, tvorevina Jugosalavija jer mi smo tu uvek davali više povlastica drugima nego sebi. To smo ponovili u novije vreme sa Crnom Gorom, kada smo imali tu državu Srbija i Crna Gora, mi smo sve učinili da opstanemo kao zajednica a oni ništa. Mi nismo imali državnu zajednicu, žrtvavali smo interese Srba u Crnoj Gori posebno onih koji su govorili tamo srpski jezik. Đukanović je izminirao vrhovni sud tako što su sudije dale otkaz, oni bolje znaju kako funkcioniše sud nego sami najviši ustavni branioci. Svako ko je bio sa nama je izašao samo jer je imao dobru ponudu, zato nisu ostali u federaciji, morali smo da izađemo sa drugom idejom ali nismo imali takve političare – rekao je istoričar i politički aktivista Čedomir Antić.

Gde je Evropa?

– Udeo Evrope je da pada, Azija raste. Kriza 2008. Pokazala je da članstvo u NATO ne donosi nikakve ekonomske koristi. Periferne zemlje nisu rešili ekonomske probleme time što su postale članice Evropske unije. Srbija najviše uvozi od zemalja bivše Jugoslavije. Saobraćajni troškovi su ozbiljan problem a sa Bosnom nemamo istih troškova kao sa Moskvom i Kinom, tržišta su poznata kao i brednovi, mi izvozimo u te države isto kao u Italiju i Nemačku. Imamo suficit da, kad proizvodiš dobit najlogičnije je da to bude na licu mesta, imamo i sa Slovenijom suficit, naši poljoprivrednici investiraju u regionu. U Srbiju ne dolazi niko, istorija u vreme Knjaza Miloša, inženjera, lekara, možete pročitati koliko ljudi je dolazilo i bilo zainteresovano za našu zemlju jer je bila prosperitetna. Naša država je propustila da kad je Hrvatska ušla u Evropsku uniju propustila je šansu jer su nam doslovca rekli da priznamo da smo genocidan narod i da priznamo naše zločine, što naravno mi nismo uradili. Oni zvaničnio postavljaju da mi rešimo pitanja onako kako oni žele. Mene zanima ovde, šta će biti za 50 godina? Mislim da neće biti ni Srba ni Hrvata, odakle su proterani Srbi nema nikoga, sve je pusto prosto nema nikoga ko želi da ode i živi tamo. Ovde će da živi Severna Afrika, mi imamo najveći pad u Srbiji. Demografske mere nigde nisu dale rezultate, kada govorimo o podsticanju rađanja. Nijedna zemlja nije uspela. Više priliva su imali migranti bez ikakvog podsticaja – rekla je novinarka Ružica Ćirković.

Saradnja sa Kosovom je bila idealna, kao i sa Hrvatskom u najgorem vremenu imali smo dobru razmenu roba, a bili smo u daleko gorim odnosima?

– Posebno je izražena ekonomija mafijaških grupa, oni nikad ne prekidaju, ali voleo bih da se vratimo na Hrvatsku, želim da iznesem mišljenje. Jedan od njihovih intelektualaca Igor Mandić sam je javno govorio da je Hrvatska neuspešan projekat, geostrateški, biološki, ekonomski i da kao veštačka tvorevina ne može da opstane sama. Srpsko pitanje u Hrvatskoj je rešeno – Srba tamo gotovo nema. Hrvati imaju problem sa identitetom, njihov državni projekat u smislu jačanja i snaženja zemlje, je ideja Anti Starčevića, antisrpstvo je osnovna državotvorna ideja. Toma Maretić je rekao, a citiraću ga „Ante uliva strašnu mržnju prema Srbima i neće se dobro završiti“. I naravno, u tome ima istine jer Hrvatska sada ulazi u nepovoljnu fazu. Oni misle da ako bi se odrekli antisrpstva da bi tako izgubil i svoj identitet, to ide dokle. Pre osam godina, najuticajniji hrvatski istoričar Tvrtko Jakovina u trenutki iskrenosti je rekao „Srbija je uticala da Hrvatska bude država, da oni nisu pristali ne bi bilo Slovenije i Hrvatske, a Hrvata bi bilo samo u tragovima i naznakama“. Nažalost mi smo doveli do mere da ni novinari danas ne smeju da citiraju Tvrtka Jakovina. Mi se 1918-te godine potapamo, svoju državu dajemo drugima, i svi odlaze iz interesa. Kada je Milošević imao šansu da napravi Srbiju, umesto da uradi to, on je nastavio ideju o Jugoslaviji koja je mrtva, mi smo sami od sebe bežali pa ne znam zašto smo začuđeni činjenicom da svi drugi beže od nas – rekao je sudija Ratko Dmitrovski.

Odakle su Srbi iz Hrvatske, kako se oni predstavljaju u svetu?

– Pa uvek se predstavljaju kao Srbi a po poslednjim popisima koje smo radili, nema ih samo na Himalajima. Izjašnjavaju se kao Srbi iz Hrvtaske ili Jugoslavije koja je poznatija iz Titovog vremena. Ja imam popis iz Hrvatske iz 1991. pred ratni sukob, da je 582 000 Srba 12,2% ali 106 000 naroda sa prostora bivše Jugoslovije naseljeno. Dvadeset godina kasnije Srbi su svedeni na 4,36% populacije a narodi Jugoslavije na statističku grešku mislim da ih je bio 333. Po srpskoj računici je bilo 17% 1991. godine, međutim srpsko pitanje ključno je kod Tuđmanove ideologije, da se Srbi vedu na manje od 3%, tada će se rešiti pitanje Srba u Hrvatskoj. Više od dve trećine Srba je u ratu proterano i pokrštavano. Mi smo u Republici Srpskoj Krajni imali koserat za izbeglice i popisano je 130 000 izbeglica, ali nisu svi iz Zgareba, Splita, Rijeke došli u RSK, otišli su u treće zemlje. Već je sada premašena Tuđmanova projekcija, sada smo tu, sada nas ima i manje od 3%. Mržnja je plod indoktrinacije višedecenijske, svi društveni, pa i državni segmenti društva, škola, predškolsko, srednja i osnovna institucija, crkva, ulica, porodica, mediji, učestvuju u indoktrinaciji omladine u mržnji svega što je srpsko. Sećamo se Zakona o braniteljima, definiše šta je hrvatski branitelj, veteran, oni koji su odbranili hrvatsku od agresije Srbije, Crne Gore ,Bosne I Hercegovine i lokalnih Srba. Oni u svim zakonima i deklaracijama imaju agresiju Srba, procesuirali su mnogo Srba, u svim presudama za svakoga piše da je bio pripadnik JNA – agresorske okupatorske vojske. Oni rade svoj posao, donose zakone, diskutovali smo zakone o grobljima, do kraja 2020 biće porušeni spomenici pravljeni RSK koji imaju obeležje „fašističke države“ krajine. Sad će sve legalno raditi po zakonu, a to su veliki problemi. Voleo bih da se u matici Srbiji vodi ozbiljna diplomatska borba kako bi mogli da sprečimo ovo što su Hrvati naumili – rekao je političar Sava Štrbac.

Šta se dešava sa Velikom Albanijom, Hrvatskom, Srbijom? Da li će ovo biti krajnji ishod?

To je prirodan ishod i to je moguće. Njima je dozvoljeno da otvaraju granicu i da prave veliku Albaniju ali nama nije, nismo bili poslušni. Veliku krivicu imaju SAD koje nisu razumele kredit koji su dobili devedesetih, napravili su od Balkana periferiju ali nisu svesni toga. Hrvati imaju identiteski sukob koji je veoma dubok. Njihov ulazak u EU nakon šest godina, i u Nato, ništa nisu dobili. Nijedno doba nije idealno, ali kada je štampa sloboda, kada imate vladara koji mora da moli da mu se povećaju dažbine da se podigne jedna država, za nas je sve misaona imenica. Sloboda medija nije dokaz ničega, Miloševićevo vreme je bilo Periklovo vreme za doba novinarstva, moglo se pisati sve za i protiv. RTS će uvek držati neko od vlasti, i to je tako. Na Kavkazu postoje mnogo neuspešnije zemlje nego Srbija, ali to su nam blizanci. Ima naučnika koji tvrde da bi NATO odustao od rata, da smo bili istrajni, i da bi izašli kao pobednici iz rata i sačuvali Kosovo. Mi imamo 0.7% dece po porodici, i mi nemamo kredit da gubimo glavu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter