Izvor:
18.11.2019 u 16:26
0

posle ručka

janja šarčević majka ukradene bebe iz Tovarnika u Hrvatskoj porodila se 24.1. 1990 dobila je devojčiću

– Sumnjam da mi je dete nestalo jer mi nisu dali dete. moje dete je prebačeno iz vukovarske bolnice u novi sad. rekli su da je imala urošenu manu suženo crevo što vodi iz želudca dalje međutim ja to nisam primetila. Šest dana od rođenja je umrla u Novom Sadu i onda kada je moj muž došao u Novi Sad po telo oni su rekli da ne daju decu koja su rođena do dve godine bebe i da ih spaljuju. To je meni bila prva trudnoća, nisam imala iskustva i mi smo to prihvatili.

– Sledeće godine sam rodila dečaka u vukovarskoj bolnici i onda sam nakon pet godina 1996. godine rodila još jednog dečaka. Zatim se dogodio rat i bila sam u progonstvu, kada sam se vratila kući isto sve iz početka i nisam razmišljala. Unazad pet godina stalno razmišljam o tome. Krenula sam da je tražim jer možda i ona mene traži

Svetozar Miljković, otac dvoje dece muških blizanaca 5.3.1982. godine.

Mojoj supruzi su rekli da su ih poslali na obdukciju iz Novog Sada u Ljubljanu, to je rekla jedna babica u bolnici. Jedno dete je imao kilo i 650 grama, drugi kilogram i 680 grama. Supruga je po porođaju videla decu, bila su crne kose, crnih očiju, zaplakali su i odvojili ih od nje. Posle se nije ništa nije sećala i uspavali su je.

Zoran Kopanja, čovek koji traži svog brata

Majka je ponavljala da se porodila 83. godine u avgustu. Imamo i fotokopije otpusnice boravila je na Betani od 3. avgusta do 10. avgusta, kada smo pisali da dobijemo papire dobili smo da ona nikad tamo nije boravila. To su situacije u kojima postaje racionalan strah da je dete živo i da se nalazi na nekom drugom mestu.

Zorica Krećo, traži svoga brata

I dan danas u toj bolnici gde se moja majka porodila, kao što vi kažete, nju su napravili ludom. Ne žele da mi kaže šta se desilo sa telom moga brata. Jednom nedeljno šaljem dopis u tu bolnicu i ne žele da mi kažu. Mama se porodila 19.12.1993 u 23 časa a upisano 20.12.1993 posle ponoci. Uzrok je navodno mrtvo rođena beba, ali je mama i čula i videla bebu kako plače. Ona je posle porođaja uspavana. U Mitrovici su sve majke uspavane. Za taj mesec je pet beba umrlo u toj bolnici. Četiri bebe znamo ko su, a peta koja je otišla sa mojom mamom u salu žena koja je rodila preminulu devojčicu te bebe nigde nema u dokukmentaciji. Bili smo i na uvidu dokumentacije, tražili je, nigde je nema, u matičnoj službi je takođe nema.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter