Izvor:
05.11.2018 u 21:31
0

POTVRĐENO! HRANA UZROK MNOGIH OBOLENJA: Stručnjaci otkrivaju gde grešimo u ishrani i kako da izbegnemo zloćudne boljesti! (VIDEO)

Da li je superhrana samo marketiški trik, kao i da li dajemo novac za hranu koja se deklariše kao zdrava, pitanja su koja se provlače godinama unazad.

Gosti emsije "Posle ručka" demistikovali su tajne koje se već godinama zataškavale od kupaca:

Dr Ljiljana Bajić Bibić, internista, istakla je da obolenja nisu nužno povezana sa ishrenom, već i sa emocionalnim disbalansom, ali je i otkirla je da 95% proizvoda koji se nalaze u supermarketima, nisu zdravi:

– Skoro svi ti proizvodi puni su aditiva, Ako želite da pazite da ne uzmete neku hemikaliju, bolje je da odustanete, Moj savet vam je da čitate deklaracije i da se informišete. Na primer, obavezno izbegavajte obojene proizvode, žvake bombone, testenine… Ukoliko ne želite da naudite svojoj deci nemojte im davati ove proizvode, to će kod njih proizvesti kumulativni efekat. Dakle,posledice možda neće biti vidljive odmah, već nakon nekoliko godina. Proizvodi koji na svojim deklaracijama imaju brojeve: 02,104 i 110.122,124 119​​​, veoma su štetne po decu. Izazivaju hiperaktivnost, poremećaje pažnje – rekla je doktorka.

Autor knjige "Snagom volje do idelane težine" Predrag Nenadić, istakao je da većinu proizvoda uvozimo, te da ne postoji domaća proizvodnja:

– Glavni krivac za kritičko stanje za ponuđenje proizvode koji se nude u domaćim marketima je pohlepa proizvođača, želja da se nešto proda. Tvrdim da svi proizvodi, pa i slani, u sebi sadrže šećere. Zatim, vi danas ne možete da pronađete čisto projino brašno, bez da je promešano sa pšeničnim. Ovo sve što vam priča, odreženi je pravilnicima. Danas je, na primer, u modi bezglutenska ishrana, a to je krajnje loše po vaš organizam i posledica neiformisanosti. Ishrana bez glutena je pogubna za vaše zdravlje. To samo govori koliko ulazimo u začarani krug što neznanjem, što pomodarstvom – rekao je Nenadić, ali i razbio mnoge predrasude:

– Zamrzavanje je odličan način kulminiranja hrane. Sva hrana kuvana koja se zaleđuje,nije dobra. Ne treba jesti hranu od juče, treba jesti samo sveže kuvanu hranu. Potom, smrznute namirnice su odlične, bolje to nego jesti povrće i voće koje je odstojalo nekoliko dana. Kada su začini u pitanju: bosiljak, ruzmarin, origano, so i biber, sve ostalo manje – rekao je gost emisije "Posle ručka", objasnivši da su posledice vidljive tek nakon pravimo konstantne greške u ishrani,

Dr prirodne medicine Momčilo Matić sa milionskim auditorijum televizije Hepi podelio je informacije koje su iznenadile čak i prisutne goste u studiju:

– Da se ja pitam, svi mlečni proizvodi bi nestali iz prodale. Melko je kupujemo i ono koje se dobija u domaćoj proizvodnji, nebo su i zemlja. Istraživanja koja sam imao prilike da radim pokazala su da užasno utiču na organizam. Tako će bi naveo da je od velikog značaja za organizam unos tečnosti, ne gazirane, naravno. U našem mozguima mnogo promena prouzrokovanih hranom. Opet, ne možemo za sve kriviti hranu. Emocionalni dizbalans uzrok je mnogih obolenja, naročito tumora. Raditi na stabilizaciji imuniteta, stres je najčešće okidač – objasnio je Matić.

Pevačica Olja Karljeuša nije krila da je izenađena svim informacijama koje saznala tokom današnje emisije:

– Moj suprug pobornik je zdrave ishrane, svakodnevno cedi sokove, ali nisam znala da cvekla privlači sve ono što je nezdravo. Znači, sve ono što volim, trebalo bih izbegavam. Pijaca bi trebalo da mi postane mesto za kupovinu, izbegavam začine za kojim najviše pribegavam, i konzumiram što više sirove hrane, što manje kuvane – dala je pevačica zaključak.

Celu emisiju "Posle ručka" možete pogledati u videu ispod:

Happyrs.tv
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter