Izvor:
04.11.2019 u 16:36
0

PRIVREDNIK ZORAN ANĐELKOVIĆ PORUČIO: Mora se stvoriti dobar ekonomski prostor na ZAPADNOM BALKANU!

Privrednik, Zoran Anđelković bio je gost emisije "Posle ručka", koji je pričao o sastanku Aleksandra Vučića i Metjua Palmera, koji je od izuzetnog značaja za državu i koji treba dobro da se analizira, kako bi neke stvari bile jasnije. Bio je potpuno iskren i napomenuo da bi trebalo da imamo dobru ekonomsku zonu koja bi obezbedila sigurnost i mir.

– Palmer se bavi Zapadnim Balkanom i mislim da je to mnogo važno. Da budem potpuno iskren, naročito u sklopu ove inicijative koja je bila pre dve, tri nedelje. Shvatio sam da je u današnjem razgovoru, ali i u ovim izjavama koje je dao Palmer, gostujući u Prištini i Skoplju, da je na neki način javno podržao inicijativu. Ako bi ta inicijativa ubrzala proces, nezavisno od toga da mi ne obraćamo pažnju, čak na to kako će se sledeće godine doneti odluka oko daljih pristupnih pregovora Srbije i Crne Gore, koje su najbliže pristupanju EU i drugim zemljama na Zapadnom Balkanu. Ako bi se stvorio ekonomski prostor na Zapadnom Balkanu, mogao bi relaksirati situaciju na Zapadnom Balkanu. Kada vi imate dobru ekonomsku zonu, onda se obezbeđuje jedna sigurnost, mir i stabilnost na ovim prostorima – rekao je Zoran Anđelković.

Takođe je dodao da bi ta ekonoska zona relaksirala i obezbedia odnos Beograda i Prištine.

– Sve što bude veći ekonomski rast u Srbiji, to će povući i druge teritorije zemlje u okruženju na Zapadnom Balkanu. Sve će se relaksiranije govoriti o međusobnim odnosima ovde. Postoje nekoliko ključnih stvari koje nisu sprovedene na Kosovu – zaključio je Anđelković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter