Izvor:
23.09.2019 u 10:33
0

PROFESOR SRĐA TRIFKOVIĆ O UTICAJU RUSIJE NA BALKANU: Rusija nije imala ozbiljnu koherentnu strategiju na ovim prostorima! (VIDEO)

Profesor Srđa Trifković bio je gost Happy televizije i tom prilikom govorio na različite političke teme sa posebnim osvrtom na Rusiju i ruski uticaj na Balkanu.

– Ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo što možemo videti na primeru Crne Gore kada su početkom 2000-ih godina Rusi počeli da ulažu u nekretnine. Ono što bih rekao Rusi na Balkanu Rusi nisu imali ozbiljnu koherentnu strategiju od početka krize. Prodaja NIS-a je bila povezana sa Južnim tokom. U celini kao što smo videli na primeru raznih terena. Cipras je pre gubitka na izborima promenio svoju politiku. U stvari mogućnost izlaska iz evrozone je bila realna i da su Rusi tu ušli sa inekcijama likvidnosti. Ono što stičem utisak iz posete Sitoniji i Kritu mnogi Grci koji su desničari kažu "šta se može očekivati od levice", a levičari kontra. Cipras je drugim rečima kapitulirao nakon što je dobio referendum. U Severnoj Makedoniji Rusija je ostala potpuno pasivna u promeni režima. I to je bila jedna odlična strategija jer je Zajev koji je krčio koridor 10 za put svile ka severnoj i centralnoj Evropi. Na kraju samo da pomenem da davno obećana linija Republici Srpskoj koju je Dodik obećao pre pet godina, nije realizovana.Što se tiče zaokreta ka Americi, smatram da je Srbija spremna za to. Uvredljivo je da nam Amerikanci kažu da smo mi svet. Isti Kajl Skot je rekao da je Srbija na pogrešnoj strani istorije jer su izabrali Gvaida – rekao je Srđa Trifković u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter