Izvor:
19.08.2019 u 17:32
0

PUKOVNIK STEVAN ĐUROVIĆ I SVETOZAR TODOROVIĆ, DOBROVOLJAC SA KOŠARA: „Srbija ćuti ali vredi se boriti za nju!“ (VIDEO)

Ratni heroji i vojni veterani Stevan Đurović, pukovnik Vojske Srbije u penziji, i Svetozar Todorović, dobrovoljac sa Košara, složni su u oceni da je Evropa zažmurela, a da je Srbija prećutala mnoge stvari vezane za ratne zločine na prostoru Kosova i Metohije.

U emisiji "Posle ručka", Đurović je predstavio i svoju knjigu istog naziva "Zašto ćutiš Srbijo?", i tom prilikom rekao da su Srbi jedine prave žrtve na prostoru Kosova i Metohije.

– Kada pričamo o žrtvama, svi mi koji vučemo poreklo sa Kosova znamo da smo od rođenja žrtve i tako je od 1968. godine pa sve do danas. Opredelili smo se da napišemo knjigu, i iako smo na koricama samo Jugoslav Petrušić i ja, na tom delu je radilo 300 autora. Servirano je toliko laži i neistina o srpskom narodu i navodnim srpskim zločinima. U toj knjizi su svi podaci od stranih službi, KFOR-a, Fonda za humanitarno pravo i mnogih drugih. Danas je ćutanje zločin u situaciji kada naraštaji koji treba da se naslede nemaju pravu sliku – rekao je Đurović.

Njegov kolega i ratni veteran Svetozar Todorović, nadovezao se na reči Stevana Đurovića i istakao da je ipak vredelo boriti se za Srbiju bez obzira na sve okolnosti.

– Ja ne mislim da sam se uzalud borio. Ne smemo zanemariti koliko je bilo dobrovoljaca na Kosmetu. Nameće se pitanje posle svega ovoga – zašto ćutiš Srbijo? Pre možda sedam dana nije usvojen zakon o vojsci, ratnim invalidima i ratnim borcima. Od 150 poslanika glasalo je samo 23 i jedan je bio suzdržan. Za koga je onda taj narod glasao? Ljudi su ogorčeni zato što se to ne rešava, ali postoji izreka "doći će pravo vreme, istina će progledati". Vaša televizija obrađuje prave teme i siguran sam da ćemo ići do kraja – zaključio je Svetozar Todorović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter