Izvor:
20.02.2019 u 13:31
0

ŠEŠELJ ZA TV HEPI: Uvek su Srbi sa Albancima mogli da nađu zajednički jezik, kad nije bilo stranog mešanja! (VIDEO)

Voditeljski tandem Milomir Marić i Katarina Korša ugostili su u emisiji "Dobro jutro Srbijo" prof.dr Vojislava Šešelja.

Kad će biti ukinute takse na srpsku robu?

-Upadate u šiptarsku igru. Oni su napravili jedan potez koji će se njima obiti o glavu, imali su podršku sa Zapada. Još uvek ne znamo ko ih je savetovao. Haradinaj je na ovome dobio popularnost u albanskom biračkom telu. Svestan je da gubi postepeno sve brže i brže podršku Zapada. Nije pogodan da bude igrač Zapada. Dvaput je odgovarao za ratne zločine, nije oslobođen zato što je nevin nego zato što su svedoci likvidirani.

– Amerikanci hoće da nateraju Srbiju da prizna Kosovo, ali i da sačuvaju obraz. Srbija ne sme na to da nasedne. Više puta sam apelovao da izbegavaju izraz razgraničenje, već da koriste razdvajanje – rekao je Šešelj i doda:

– Srbija ne sme da dozvoli to ni po koju cenu. Meni ne smetaju džamije. Nemamo u verskom pogledu sukobe ni sa kim. Ovo je etnički sukob. S jedne strane su Albanci i i muslimani, katolici i pravoslavci. Taj etnički sukob traje više od trista godina. Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su poreklom Srbi. Celo Kosovo i Metohija su stoprocentno srpsko. Albanci su kad su se naselili bili potpuno verni srpskom narodu.

Je l moguće istorijsko pomirenje Srba i Albanaca? Da li si imao prijatelje Albance?

– Sa dvojicom Albanaca bio sam dugo u Hagu, bili su optuženi za nepoštavanje suda. Dobili su neke kazne po tri meseca zatvora. Kad imaš čoveka pred sobom, ponašaš se. Nisam bio ničiji predstavnik tamo. Obojica su intelektualci, igrali smo domine i karte, prekraćivali sate. Ja sam im otvoreno rekao, "Srbi nikada neće dati Kosovo, ako nećete da budete u sklopu srpske države, moramo opet da ratujemo." Pazi, to što smo mi u sukobu kao narodi, ne to znači da ja moram svakog Albanca da mrzim. Uvek su Srbi sa Albancima mogli da nađu zajednički jezik, kad nije bilo stranog mešanja.

Šta bi ti potpisao da možeš?

-Kosovo ostaje u sastavu Srbije, eto to, ali se razdvajaju Srbi i Albanci, ali dajemo im svu moguću autonomiju. Propada Evropska Unija, raspada se NATO, idu stvari u korist Srbije. Zna se ko je naš istorijski prirodni zaštitnik. Rusija i Kina su se pokazali kao prijatelji. Naša kolektivna nacionalna svest je okrenuta ka Rusiji.

Volimo Ruse jer su naši.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter