Izvor:
06.09.2019 u 16:04
0

SRĐAN VELIČKOVIĆ: Samo smo tražili pravdu!

U današnjoj emisiji "Posle ručka", zajedno sa našim voditeljem Vanjom Bulićem razgovaramo o potresnoj ispovesti čoveka, čiji je sin preležao u zatvoru nedužan.

Da li je pravda dostupna? Da li je spora ili brza? Da li postoji pravedna pravda?

Današnji gosti su: Srđan Veličković, Zora Dobričanin, Ljubiša Božić, Željko Simić i Zoran Šećerov.

Tema: Ispovest oca koji tvrdi da je njegov sin nevin odležao zatvorsku kaznu od 5 godina zatvora.

– Video sam jedan veliki problem. Jedna od najspornijih tačaka u presudi bilo je baš veštačenje u slučaju smrti i pogibije. Imamo optužnicu koja tereti te momke, navijače da su ga brutalno tukli raznim motkama, šipkama, a onda ga tako pretučenog podigli i bacili u provaliju. Sudski proces nije dokazao tvrdnju, zakačio se za izjavu i stav veštaka. 240 godina je prvostepena presuda ukupno za te mladiće. Prisustvovao sam svakom ročištu, bukvalno od početka do kraja sam bio upoznat sa tim. Tražili smo pravdu.

Kako ste vi ispratili njegov odlazak u zatvor? Šta je odgovorio i kako je to izgledalo?

– Realno, ja sad tu da patetišem, neću. Prva poseta u zatvoru i onaj pogled kroz neprobojno staklo. On koji ima tamne podočnjake i koji je smešten u samicu. Nije samo on smešten tamo, već i ostali momci iz te grupe. Oni su imali jedan poseban zatvorski režim kada su uhapšeni. Svi su stavljeni u samice, na 3 meseca u jednoj prostoriji. Imali su pravo na jednu šetnju dnevno. Posle 4 meseca su mi prvi put dozvolili da dođem u posetu da ga vidim. Zato sam i nazvao moj roman "Unapred osuđen". Pisao je dnevnik u zatvoru. Ja sam njegove isečke iz tog dnevnika uzeo, malo stilizovao i ubacio u roman. Napisao sam roman o svojoj sudbini.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter