Izvor: BSC HAPPY
25.12.2023 u 21:05
0

MILORAD DODIK U „ĆIRILICI“: Strane agenture žele da odvoje Srbe iz RS od matice Srbije!

Gost večerašnje emisije "Ćirilica" autora Milomira Marića je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Još od Miloševićevih sankcija Srbima preko Drine, centri moći sa Zapada žele da posvađaju Srbe, pa ni napad na Srbe iz Republike Srpske koji su glasali na poslednjim izborima nije iznenađenje za predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

– Stara imperijalistička težnja je da nas podeli i Srbe koji nisu u Srbiji odvoji od matice. Uvek kada je trebalo da se Srbi disciplinuju u Republici Srpskoj ili u Hrvatskoj uvek se tražila intervencija od Srbije, ako oni nisu mogli sami to da učine. Ako su Srbi slabi onda se od Srbije traži inervecija, ako ne mogu tamo da nam urade ništa onda nas okrive sve zajedno. Srbija bez obzira šta činila, a učinila je mnogo, pod Vučićem jue značajno razvila demokratiju, a i mi smo sve učinili da očuvamo mir na tim prostorima, međutim sve to nije bilo dovoljno nosiocima tih imperijalističkih agentura. Nisu mogli da se okanu jednom i kažu dobro imamo problema s Kosovom ali to se rešava, imamo Republiku Srpsku mislilo se da je to rešeno Dejtonskim sporazumom, imamo mir pustite ljude nek žive. Ali ne, hoće dodatno da odvoje Srbiju od srpskog naroda gde god on živi – kaže Milorad Dodik.

„ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Srbija je opet pobedila

On napominje da to nije ništa novo i da je istorijski gledano tako još od Austro-ugarske.

– Kada je Austro-ugarska ušla u Bosnu i Hercegovinu glavni cilj je bio da na Drini napravi bedem. Tada su organizovano naseljavali muslimane kako bi bili tampon zona između Srba u Krrajini i Srba u Srbiji. Tako je ostalo do danas. Zato je taj problem oko Srebrenice i Bratunca bio toliko veliki, jer su Srbi raseljavani, a muslimani naseljavani i napravljena je mržnja. Ta želja da se Srbi odvoje i posvađaju je čitava ideologija vladanja Velike Britanije na ovim prostorima. Da Srbi ne postanu snažan kolektivitet i da ne naprave snažnu teritorijalnu jedinicu na Balkanu, jer bi onda Srbija bila najjača država na Balkanu. Međutim, to nedaju. To ne daju još od Otomanske imperije – napominje Dodik i dodaje da je nasuprot tome stalna težnja Srba bila da se okupe oko Srbije kao svoje matice.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter