Izvor:
20.04.2019 u 13:16
0

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Odgovaramo da li je Srbija svetski rekorder po broju kriminalnih grupa! (FOTO) (VIDEO)

Živimo u vreme kada još uvek nismo dovoljno sigurni koliko smo bezbedni i zaštićeni u državi, da li smemo izaći slobodno na ulicu a ne zapitati se hoće li nam se nešto desiti ili će nas neko napasti.

Današnji voditelj emisije Vanja Buljić ugostio je: Borivoje Borović – advokat, Gradiša Katić – novinar i Zlatko Nikolić – kriminolog.

Tema današnje emisije je: Da li je Srbija svetski rekorder po broju kriminalnih grupa? Kako i koliko srpski kriminalci sarađuju sa stranim kriminalcima?

Današnja emisija krenula je pitanjem da li zaista ima toliko kriminala kod nas kao što se priča i da li država ima kriminal ili kriminal ima državu. Na pitanje da li je Srbija svetski rekorder po broju kriminalnih grupa dobili smo odgovore koji su se nadovezivali jedan na drugi i to je bio odgovor "Ne".

– Naravno da nije. Italija je uvek u prednosti, Amerika..od devedesetih godina pa do danas to je uobičajena pojava. Nekada pre 90 ih godina policija je kontrolisala mafiju, a danas mafija u Srbiji kontroliše policiju. Kriminalni „bosovi“ su još uvek na slobodi koliko ja imam saznanja. – izjavio je Borivoje Borović.

Takođe je dodao da imamo Zemunski klan koji je bujao od svoje snage i znamo i danas čitamo u medijima da su mnogi ljudi iz policije bili kontrolisani i plaćeni od strane istog tog klana. U današnjem periodu imate slučajeve različitih mafijaških grupa koje su direktno u dodiru sa ljudima iz aktuelne vlasti, ali nije želeo da nam otkrije koje to grupe štiti.

– Čuvaj mi emisiju molim te – bio je šaljiv komentar našeg voditelja.

Mafija ne upravlja državom, nikada nije ni upravljala. Tih današnjih promena u Srbiji postoji novinarstvo koje nije znalo gde je problem u samoj našoj državi. U vreme njene vladavine dosta kriminalnih grupa je formirano na ovom prostoru, oni su ubijali u ime države. Postoji politički terorizam, Srbija je bila državnog terorizma zato su u to vreme ubijeni: Zoran Đinđić od strane policije, Stambolić, dva puta izvršen atentat na Vuka Draškovića. Iza svih tih ubistava ili pokušaja ubistava političkih protivnika stoji državna bezbednost. – izjavio je Gradiša Katić.

– Mora se preseći veza između države i mafije. – izjavio je advokat Borović.

– Mafija podrazumeva dobru povezanost kriminalne organizacije sa državnim organima: izvršnim, sudskim, političkim. Ne postoji nijedna kriminalna mafija koja nije povezana direktno sa nekim. Po svim kriminološkim definicijama kriminalac je bez mogućnosti da vas tuži, koji je osuđen zbog nekog prestupa bez obzira da li individualno lice ili je organizacija. – izjavio je Zlatko Nikolić.

– I šta da vam pričam sa kakvima sam radio, dobro sam i ovde. – Rekao je Nikolić.

Gosti su raspravljali kako i koliko naši kriminalci sarađuju sa stranim kriminalcima. Komentarisali kriminalne događaje, političare i kriminalne organizacije koje su obeležile vreme devedesetih, kao i današnje.
Složili su se da je kriminal zastupljen u velikoj meri ali da Srbija nije svetski rekorder po tom broju.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter