Izvor:
19.04.2019 u 16:53
0

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Odgovaramo da li je Srbija svetski rekorder po broju kriminalnih grupa i da li je kriminal još uvek zastupljen u velikoj meri! (FOTO) (VIDEO)

Živimo u vreme kada ne znamo koliko smo bezbedni i zaštićeni u državi. Da li slobodno možemo da izađemo, a da ne strahujemo da li će se nešto desiti i da li će nas neko napasti.

Voditelj Vanja Bulić ugostio je: Borivoja Borovića – advokat, Gradišu Katića – novinar i Zlatka Nikolića – kriminolog.

Tema današnje emisije je: Da li je Srbija svetski rekorder po broju kriminalnih klanova? Kako i koliko srpski kriminalci sarađuju sa stranim kriminalcima.

– Od 90-ih do danas to je ubičajena pojava. Nekada pre 90-ih godina policija je kontrolisala mafiju, a danas mafija u Srbiji kontroliše policiju. Kriminalni „bosovi“ su još uvek na slobodi koliko ja imam saznanja. – izjavio je Borivoje Borović.

Takođe je dodao da je izvor zla je bio u vrhu politike u to vreme.

-U današnjem periodu imate slučajeve različitih mafijaških grupa koje su direktno u dodiru sa ljudima iz aktuelne vlasti- izjavio je Borivoje ali nije želeo da otkrije koje su to grupe.

– Čuvaj mi emisiju molim te. – bio je šaljiv komentar našeg voditelja.

– Mafija ne upravlja državom, nikada nije ni upravljala.Tih današnjih promena u Srbiji postoji novinarstvo koje nije znalo gde je problem u samoj našoj državi. U vreme njene vladavine dosta kriminalnih grupa je formirano na ovom prostoru, oni su ubijali u ime države. Postoji politički terorizam, Srbija je bila državnog terorizma zato su u to vreme ubijeni: Zoran Đinđić, Stambolić, dva puta izvršen atentat na Vuka Draškovića – izjavio je Gradiša Katić.

Na pitanje da li je Srbija rekorder po broju kriminalnih grupa odgovorio nam je kriminolog.

– Ne, niti može biti. Mafija podrazumeva dobru povezanost kriminalne organizacije sa državnim organima: izvršnim, sudskim, političkim. Ne postoji nijedna kriminalna mafija koja nije povezana direktno sa nekim. – rekao je Nikolić.

Takođe je dodao da se mora preseći veza između države i mafije.

Gosti su raspravljali o aktuelnim događajima koji su obeležili medije, a da se tiču kriminala. Takođe su komentarisali političare, kao i kriminalne organizacije koje su obeležile period devedestih i današnjicu.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter