Izvor: BSC happy portal
23.02.2023 u 16:29
0

USAME ZUKORLIĆ NA TV HAPPY: Ne može biti dobar vernik onaj koji zanoći, a njegov komšija ostane gladan

Usame Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja je bio u Turskoj i video tragediju koju su prvenstveno deca doživela tamo.

 

Gostujući u emisiji Posle ručka na TV HAPPY , Usame Zukorlić nam je preneo sav užas koji je video u Turskoj.

-Ukazala mi se prilika da odem. Nije svako ni imao prilike da ode tamo na jednostavan način. Dobio sam poziv od prijatelja iz Turske. Zvali su me šesti dan od zemljotresa. Nije svako imao hrabrosti da ode. Išao je stric sa mnom. Dva dana sam bio na tom području i jednu noć. Osetio sam zemljotrese. Spavali smo u metalnim kontejnerima, bilo je bezbedno. To je nešto što se ne viđa za života. Rekli su mu da poslednjih 500 godina se nije dogodilo. Jedan grad je zbrisan sa zemlje, grad Antaki, istorijski grad. To što sam video je jedna pouka. Hteo sam da pokažem ljudima šta sam video. Snimao sam kao novinar iako sam političar. Ovako nešto može svakom da se desi. Posebno sam zabrinut za Novi Pazar. Ne znam kako je u drugim gradovima u Srbiji. Nismo bezbedni. Trebalo bi povesti računa, u pitanju su ljudski životi. Imao sam prilike da gledam porodice koji osluškuju jedni druge, rekao je Usame u emisiji Posle ručka na TV HAPPY.

 

happy tv

 

Velika katastrofa koja je zadesila Tursku produbila je i socijalne razlike. A, kada je reč o Sandžaku, Zukorlić kaže:

 

https://happytv.rs/hronika/zarko-popovic-na-tv-happy-o-ubijenoj-devojcici-2-svi-se-pravimo-pametni-kada-se-desi-ovakva-nezapamcena-tragedija/547288/

-Nije Sandžak baš najsiromašniji kraj u Srbiji, ali i pored svog siromaštva, najhumaniji je. Samo je moj otac osnovao sedam narodnih kuhinja. Svakodnevno je 6000 ljudi uzimalo hranu i nosilo kući. U pitanju je hrana koju svako može da jede. To je bilo pre deset godina. Ima i sad, ali manje. Vodimo se motivom ne može biti dobar vernik onaj koji zanoći, a njegov komšija ostane gladan.

Usame dalje kaže:

-I danas postoji ropstvo. Ne baš u onom obliku kao pre, ali postoji. I trgovina ljudima je ropstvo. To nam je doneo kapitalizam. A to je zato jer čovek koji se bogati nema kočnicu. Šta može čoveka da zaustavi da ne ukrade? Samo strah od više sile. Zato je važna duhovnost. Lek je da se okrenemo dobroti. Proučavao sam sve te velike ljude i mislioce i svi oni jedno kažu: Ne želi drugome što ne želis sebi.

Pratite svaki dan emisiju „Posle ručka“ na TV HAPPY i čitajte BSC HAPPY PORTAL

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter