Izvor: Sputnjik
26.02.2023 u 10:13
0

POLJANSKI O „KAUBOJSKIM METODAMA“ ZAPADA: „Zavrtali ruke“ drgim zemljama prilikom glasanja o antiruskoj rezoluciji

Prema rečima Poljanskog, skoro četrdeset minuta pre pauze za ručak, sednica je iznenada prekinuta i nastavljena posle dva sata kako bi se „slomili najnepokorniji“.

Zapad je „zavrtao ruke“ zemljama prilikom ovonedeljnog glasanja o antiruskoj rezoluciji Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, napisao je na svom kanalu na Telegramu prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljansk.
– Metode za postizanje rezultata opet su bile „kaubojske“. Kolege iz UN iz zemalja u razvoju nadmetale su se žaleći nam se na zapadnjake „iza leđa“, tražeći da se ne uvredimo i da shvatimo – rekao je Poljanski.
Prema njegovim rečima, skoro četrdeset minuta pre pauze za ručak, sednica je iznenada prekinuta i nastavljena posle dva sata kako bi se „slomili najnepokorniji“.
To se dogodilo na predlog „mađarskog predsedavajućeg Generalne skupštine Čabe Kereše, koji je odavno prestao da se čak pretvara da je objektivan i nepristrasan“, precizirao je diplomata.
GODIŠNJICA SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI: Generalna skupština UN usvojila je antirusku rezoluciju
Poljanski je istakao da je za to vreme izvršen pritisak na skoro 30 zemalja.Generalna skupština UN usvojila je u četvrtak antirusku rezoluciju koju su pripremile zapadne zemlje.
Za rezoluciju je glasala 141 zemlja, sedam je bilo protiv, a 32 su bile uzdržane.
Rezolucija zahteva od Moskve da odmah povuče svoje trupe iz Ukrajine „unutar njenih međunarodno priznatih granica“ i zaustavi napade na ključnu infrastrukturu.Istovremeno, tekst ne sadrži slične pozive Kijevu i ne pominje potrebu da se prekine granatiranje Donbasa od strane Oružanih snaga Ukrajine.
Dokument nije obavezujući.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter