Izvor: Informer
10.12.2023 u 16:40
0

ŠOLC ŽESTOKO UDARIO NA PUTINA: Njegove reči uzdrmale svet – rat se neće brzo završiti!

Šolc izneo optužbe na račun ruskog predsednika.

Nemački kancelar Olaf Šolc tvrdi da je Rusija izazvala rast cena gasa u Evropi 2022. godine pošto je ruski predsednik Vladimir Putin obustavio isporuku.

Cene energenata su svuda poraslerekao je Šolc, govoreći na kongresu Socijaldemokratske partije Nemačke o posledicama rata u Ukrajini, koji je počeo u februaru 2022.

Ukupno je nedostajalo 120 milijardi kubnih metara gasa u Evropi  rekao je Šolc i dodao da to ima posledice na cene, preneo je Tass.

Šolc je pozvao je na istrajnost u podršci Nemačke Ukrajini.

Rat se verovatno neće završiti tako brzo koliko bismo svi želeli rekao je Šolc na konferenciji Socijaldemokratske partije u Berlinu.

Prema njegovim rečima, Nemačka mora biti u mogućnosti da pomogne ove i sledećih godina i nastavi da podržava Ukrajinu u njenim odbrambenim naporima, prenosi „Bild“.

Šolc je rekao da je napadom na Ukrajinu 2022. Rusija je ukinula svako shvatanje mira i bezbednosti u Evropi.

– Ruski predsednik Vladimir Putin ne može da očekuje da odustanemo. Mora postati jasno da se granice u Evropi više neće pomerati silom. Nemačka čak mora biti spremna da učini još više kada drugi oslabe – rekao je Šolc i dodao da će Nemačka nastaviti da pomaže Ukrajinu finansijskim sredstvima i isporukama oružja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter