Izvor: happy
31.01.2024 u 20:45
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Ponos američke vojske je PORAŽEN zbog Rusa, uložili su milijarde a GUBE

Nakon različitih informacija iz raznih izvora je rečeno da je ruska ofanziva počela, ali da je ukrajinska vojska toliko snažna da Rusi ne uspevaju da probiju liniju fronta a vidimo i po izveštajima da su Ukrajinci potučeni do nogu, ali iz nama nepoznatih razloga ne probijaju liniju fronta i ne napreduju.

Na ovakve teorije o trenutnoj vojnoj situaciji u Rusiji odgovor su dali politički analitičar Miloš Laban, Jovo Drobnjak iz Instituta za političke studije i Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost.

– Po meni je to taktika jer oni žele što više žele da iscrpe svog neprijatelja, ali i NATO podršku koja je sve slabija i slabija i jedna od tih poenti jeste da je NATO sve pokušao ali ne može da zaustavi Ruse. Ono što ja znam iz ruskih izvora pre svega Rusija ne samo da hoće do kraja da oslobodi Donjeck i Lugansk, želi takođe da Nikolajevsku oblast, Odesu, da izbije na deltu Dunava i čak se pominje i ne samo to, Harkov se podrazumeva. Prave se referendumi u tim oblastima u kojima će se stanovništvo opredeliti najverovatnije da uđe u sastav Ruske federacije. Takođe i Kijev je u planu da bude oslobođen. Što se tiče zapadnog dela Ukrajine to su neki razgovori iz kulisa koji su počeli onim razgovorima između Pape Kirila i Pape Francisuska u Havani gde je dogovoreno da se na neki način poljski apetiti zadovolje. – rekao je prof. dr Miloš Laban.

Profesor Laban je objasnio kako mantra koju ponavlja Zapad nema smisla.

– Ono što se kao mantra ponavlja je Rusija agresijom namerava da napadne Evropu, a zdrav razum kaže Rusija ima 17 miliona kvadratnih kilometara i oni ako žele mogu da sravne sa zemljom Evropu, ali očigledno je da ne postoji nijedan interes Rusije. Ukrajina će morati da kapitulira pre ili kasnije, pa što ne bi Rusi imali par vojnih baza – dodao je Laban.

– Ono što je bitno to je da ruska armija i dalje ima neuporedivu prednost u odnosu na broj municije, tu Ukrajinci zaostaju i to opravdava rusku taktiku. Ukrajinci gube i već su izgubili trku, a takođe i u upotrebi dronova. Sada Rusi upotrebljavaju neuporedivo više tih udarnih dronovo i u svakom ratu je to do novca. Koliko košta neko oružje igra veliku ulogu. To govori koliko je ruska armija u prednosti u odnosu na municiju koju koristi Ukrajina i da cela Evropa zajedno sa Amerikancima ne može da obeća tu obećanu cifru. Neki kažu da je potpuno „provaljen“ američki sistem „Hajmars“, znači ponos američke vojske je prevaziđen zbog ruskih naučnika – rekao je Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost.

– Mislim da Ukrajinci nikada neće biti spremni za neku kontraofanzivu nego što su bili letos spremni. Mislim da su u junu bili na vrhuncu moći, a nisu ništa uradili i ukrajinska vojska neće nikad biti spremnija niti vidim da će biti. Lopta je na terenu Ruske federacije i da se očekuje a da rusi opet nisu krenuli u ofanzivu zbog predsedničkih izbora u Americi da bi upravo trku za Američke izbore doveli do usijanja i da se pokaže kako su Amerikanci uložili stotine milijardi u rat koji ne mogu da dobiju – dodao je Blažić

– Sve linije frontovske su veoma stabilne kada je u pitanju Rusija i oni napreduju sa svojom unapred urađenom taktikom. Rusija ratuje protiv celog Zapada koji čini 12 do 15 posto populacije, da se ne zanosimo da je to neka velika cifra. Nije u pitanju samo oružje, Rusija je sve vreme pod sankcijama, oni su uspeli povećati poljoprivrednu proizvodnju i investicionu potrošnju. Danas se Rusiji javlja svaki dan negde oko 1.100 dobrovoljaca, treba to sve platiti. Uspeva da isfinansira svu tu vojsku, proizvodnju oružja i napredovati. Evo pre dva dana njihova direktorka Centralne banke je rekla da je sve stabilno, to su sve parametri koji ukazuju da je Rusija jedna veoma autohtona i veoma zaokružena celina koja zaokružuje sve prirodne resurse i ona je sama za sebe kontinent. Te sankcije nisu naudile Rusiji nego kolektivnom Zapadu – rekao je Jovo Drobnjak iz Instituta za političke studije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter