Izvor: Alo.rs
31.07.2020 u 18:17
0

Pomera se RADNO VREME ugostiteljskih objekata?!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će, ukoliko epidemiološka situacija bude bolja, razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić o tome da se rad letnjih bašti pomeri sa 23 sata, do ponoći.

– Svima nam je jasno da moramo da sprovodimo restriktivne mere zaštite kako bi se sačuvalo zdravlje stanovništva. To i činimo. Ipak, privreda mora da radi i živi, a sektor usluga, koji čine ugostiteljstvo, priprema hrane i usluga, kao i hoteli, se nalazi u ozbiljnim problemima – rekao je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

On je dodao da samo u Beogradu u tom sektoru direktno radi skoro 30.000 ljudi, kao i oko 10.000 u „klabingu“ koji je zatvoren.

OVO MORATE ZNATI

BRUTALNA TUČA ISPRED NOĆNOG KLUBA! Goloruku krenuli na pištolj, a onda je nastao pakao! (VIDEO)

SRBIN PRETUČEN U HRVATSKOJ: Presreli ga dok je supruzi i ćerkama nosio ručak!

Muškarac PUCAO na majku i sina! Očevidac svojim telom štitio prisutne

STRAVIČNO! Pripadnik klana PRIZNAO i OPISAO zločine: Bacali smo LEŠEVE TAKSISTA u kanale!

– Sa onima koji imaju ugovore o delu, to je bar 60.000 porodica koje žive od ovog posla. Zato se trudimo da im pomognemo – rekao je Vesić.

On je podsetio da je Skupština grada juče usvojila odluku da se ugostiteljima smanji zakupnina za 50 odsto, dodajući da tokom vanrednog stanja korisnicima poslovnog prostora nije naplaćivana zakupnina, već su dobili mogućnost da je plate sa 50 odsto popusta do kraja godine ili u 12 rata naredne godine.

Vesić je dodao da je većina beogradskih ugostitelja koristila paket mera pomoći Vlade Srbije, i prvi, kao i ovaj najnoviji, koji se odnosi na državhu pomoć kroz minimalac za zaposlene i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa.

PROČITAJTE JOŠ

ŠARIĆ PROGLAŠEN KRIVIM! Očekuje ga KAZNA zbog PRANJA NOVCA!

LONČAR ZA HAPPY TV: 10.000 lekara u CRVENOJ ZONI se brine u svakom trenutku za građane Srbije

MINISTAR ZDRAVLJA OTKRIO KAKO SE PONAŠA VIRUS: Nije oslabio ni zbog vremena, ni zbog temperature

OPASNOST NA KUPALIŠTIMA! Može da preživi u vodi, BUDITE OPREZNI!

– Zdravlje građana je prioritet i veoma je važno da ugostitelji poštuju sve zdravstvene mere zaštite koje je vlada propisala. Poštujući te mere smanjujemo broj zaraženih. Tada ce se steći uslovi da razgovaram sa premijerkom da se radno vreme bašti produži do ponoći. Ona ima veliko razumevanje za privredu, posebno ugostitelje i zahvaljajući njenom zalaganju prihvaćen je moj predlog da otvorene bašte i sada rade do 23 sata – rekao je Vesić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter