Izvor: Tanjug
16.12.2022 u 15:33
0

BEOGRAD U PRAZNIČNOM DUHU: Glavni grad očekuje rekordne rezultate po posećenosti!

Beograd je do 15. januara u prazničnom duhu i očekuju se rekordni rezultati kada je u pitanju posećenost, ocenio je danas direktor Turističke organizacije Beogada Miodrag Popović i izrazio uverenje da će glavni grad imati dovoljno kapaciteta da ugosti sve zainteresovane posetioce, s obzirom na to da je u poslednja dva dana registrovano novih 50 smeštajnih jedinica.

U PONEDELJAK STIŽU VAUČERI OD 6.000 DINARA! Poseban novogodišnji poklon za svu beogradsku decu

Naveo je da je 85 odsto hotelskih kapaciteta popunjeno, a da privatni smeštaj omogućava da se smeste svi gosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je naglasio da su očekivanja rekordnog broja posetilaca opravdana, s obzirom na to da su već u oktobru premašeni rezultati iz 2019. godine, pre pandemije, te će praznci obezbediti dodatnu razliku.

Očekujemo da će prihod od turizma 2022. godine premašiti milijardu evra, kazao je Popović.

On je kazao da Beograd nudi veoma bogat zabavni program za Novu Godinu, od koncerata, preko večernjih zabava u ugostiteljskim objektima, do manifestacija na otvorenom.

Ocenio je da Beogradjani znaju da naprave dobru atmosferu i napomenuo da je na raspolaganju 6.700 ugostiteljskih objekata, koji će za doček moći da prime turiste.

Kada je reč o tome ko posećuje Beograd za praznike, Popović ističe da 85 odsto svih turista čine stranci, od kojih su najbrojniji oni iz regiona, Turske, Rusije i Nemačke, ali ima i onih iz severne Italije, čak se iz godine u godinu, dodaje, povećava broj turista iz SAD.

Prema njegovim rečima, ove godine, zbog situacije sa koronom, izostali su turisti iz Kine, koji su do sada bili najviše zainteresovani za srpsku prestonicu.

Sve raznovrsnijem broju turista, objasnio je Popović, doprineo je razvoj infrastrukture u zemlji, ulaganje u promociju, investicije, ali i pojačani letovi Er Srbije ka evropskim gradovima, kao i direktni letovi u Kinu i Ameriku.

Popović je kazao i da je Beograd jedan od gradova koji se medju prvima oporavio od pandemije kada je u pitanju turizam, kao i da je medju liderima u Evropi kada su kratki gradski odmori u pitanju.

Na pitanje da li će Beograd imati novogodišnju rasvetu po kojoj je prepoznatljiv, direktor TOB kazao je da će prestonica biti ukrašena i svetleti onoliko koliko to budu dozvoljavale mere štednje.

– Ne možete tražiti od gradjana da štede, a da se sami ne pridržavate mera, zaključio je Popović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter