Izvor:
25.04.2019 u 14:42
0

POJAČAN RAD NA SVIM NAPLATNIM STANICAMA: Očekuje se 40.000 vozila u oba smera!

Na naplatnoj rampi „Beograd“ do kraja dana očekuje se povećan broj vozila i to u pravcu od Beograda ka Nišu, kažu u JP Putevi Srbije i navode da će rad na naplatnim stanicama tokom praznika biti pojačan.

U Putevima Sbije očekuju da će danas oko 40.000 vozila u oba smera proći kroz naplatnu stanicu „Beograd“, što je za 40 osto više nego što je uobičajeno za radni dan.

Danas je poslednji radni dan pre praznika i očekujemo da će deo sugrađana već danas krenuti na putovanje. Mi smo uvek u vreme praznika organizovani u posebnom režimu rada, pojačan je rad na svim naplatnim stanicama – rekla je za Tanjug rukovodilac Odeljenja za zajedničke poslove Sektora za naplatu putarina u Putevima Srbije Nikolina Arbutina.

Navela je da će tokom praznika biti povećan broj inksanata kako bi se obezbedilo da sve naplatne rampe rade 24 sata bez pauze.

Povećan je, kaže, i broj tehničkog osoblja u slučaju bilo kakvih kvarova, a Upava saobraćajne policije ima svoje punktove na čeonicim naplatnim stanicama.

Preduzeli smo sve mere kako ne bi došlo do zadržavanja vozila na naplatnim stanicama – rekla je Arbutina.

Apelovala je na učesnike u saobraćaju koji gotovinom plaćaju putarinu da pripreme tačan iznos novca pre dolaska na naplatnu stanicu, jer će tako skratiti zadržavanje.

Preporučila je vozačima koji koriste elektronsku naplatu putarine da svoje uređaje provere, odnosno dopune pre polaska na put.

Putevi Srbije preporučuju upotrebu uređaja za elektonsku naplatu putarine, a Arbutina kaže da je ovaj vid plaćanja putarine sve popularniji.

U ovom trenutku imamo oko 300.000 korisnika – rekla je Arbutina i dodala da je svaki treći prolazak kroz neku naplatnu stanicu prolazak kroz trake za elektronsku naplatu putarine.

Svim učesnicima u saobraćaju, kaže Arbutina, preporučuje se da se pre polaska na put informišu o stanju u saobaćaju.

To mogu učiniti preko naše zvančne internet prezentacije, preko aplikacje za mobilne telefone Putevi Srbije, ali i preko portala koji se nalaze duž deonica auto-puta – navodi Arbutina.

Apelovala je na sve vozače da brinu o bezbednosti, prilagode brzinu uslovima saobraćaja, a posebno da obrate pažnju kada prolaze kroz naplatne stanice.

Istakla je da je bezbednost i zaposlenih na naplatim rampama i svih učesnika u sabraćaju na prvom mestu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter