Izvor: Tanjug
21.02.2023 u 15:47
0

Dodik ponovio jasan stav: „Saglasni o Evropskom putu BiH, ali ne i o NATO!“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je, posle današnjeg sastanka sa predsedavajućom Saveta Ministara BiH Borjanom Krišto i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda PS BiH Draganom Čovićem u Banjaluci, poručio da su saglasni o Evropskom putu BiH, ali ne i o NATO.

„Imamo različita mišljenja oko NATO i ulaska BiH u Alijansu, i to ne treba da komentarišemo. Međutim, treba naglasiti da je BiH pregovaračka strana na putu ka EU, a ne podanička kako to smatra šef Delegacije EU u BiH Johan Satler“, naveo je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Čovićem i Krišto.

Rekao je da evropski put i 14 prioriteta treba da se stavi na dneveni red i da se vidi na koji način može da se nađe koncenzus.

„Što se tiče rada Saveta ministara, ono što smo dogovrili do sada ispoštovano je. Treba naći model da Savet ministara drži sednice sa vladama entiteta“, rekao je Dodik i dodao da očekuje i brzo formiranje Vlade Federacije BiH.

„NAJBOLJE BI BILO DA ODE ŠMIT, I ZA NJEGA I ZA ZEMLJU KOJA GA JE POSLALA“ Dodik oštro reagovao na izmenu Zakona o Memorijalnom centru Srebrenica

Ako, kazao je, neka banka ne bude htela da finansira projekte u Republici Srpskoj, biće protiv projekata u FBiH, koje bi finansirala ista banka.

Očekuje, dodao je, razgovare i o tome Dodik ističe da je razgovarano i o istočnoj gasnoj interkonekciji i kazao da je dogovoreno da se i u narednim danima razgovara da bi se taj proces odblokirao. Čović je istakao da sporna pitanja treba rešavati dijalogom.

„Verujem da će biti izraženija dinamika rada Saveta ministara“, kazao je Čović i dodao da je Dodika informisao o onome še se radi na nivou Federacije BiH. Podsetio je da Vlada FBiH ne funkcioniše u sastavu već četiri godine i da poslednje dve tri godine nedostaju dva ili tri ministra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter