Izvor: Novosti.rs
22.05.2023 u 09:11
0

19 DANA NAKON TRAGEDIJE: Počela nastava u OŠ „Vladislav Ribnikar“

NASTAVA u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je nastavljena od jutros, potvrdila je za RTS Snežana Vuković iz Ministarstva prosvete. Nastava će se odvijati od osam za prepodnevnu i od 13 časova za popodnevnu smenu. U školu će, kako je navela, popodne doći i učenici odeljena VII-2.

Snežana Vuković je rekla da će deca u OŠ „Vladislav Ribnikar“ imati više časova nego u protekle dve nedelje, kada su deca bila na dva do tri časa dnevno.

– Današnji dan će se razlikovati po tome što će učenici VII-2 popodne doći na nastavu. Oni su sami insistirali u razgovoru sa kolegama terapeutima. Mi smo u stalnom kontaktu sa njima, na dnevnom nivou, komuniciramo, osluškujemo. Insistirali su da počnu sa nastavom fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Sutra će krenuti sa nastavom fizičkog i nastavom geografije. Idemo postepeno, polako, u skladu sa potrebama i željama dece – navela je Snežana Vuković.

Naglasila je da, ukoliko roditelji primete da se deca plaše i nemaju potrebu da uđu u školski prostor, dete ne mora da dođe u školu jer bi to bilo „novo nasilje nad detetom i niko iz Ministarstva i stručnih krugova ne insistira na tome“.

– Vrlo je važno da samo imamo pisanu izjavu roditelja da dete ne dolazi i da se prati šta se dešava sa tim detetom. Bilo bi dobro kad bi deca imala onlajn nastavu za one koji ne žele da budu, ali informacije su takve da roditelji uopšte ne žele nastavu, žele prekid i završetak školske godine – naglasila je Vukovićeva.

„DALI SMO JOJ IME SOFIJA, PO BOGINJI MUDROSTI“: Otac nastradale devojčice u TEŠKOJ ISPOVESTI

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter