Izvor: Tanjug
05.06.2023 u 18:07
0

NOVI SISTEM NAPLATE: „Beli“ prisutni u vozilima GRADSKOG PREVOZA

Komunalni milicionari prisutni su u vozilima javnog prevoza, u skladu sa svojim mogućnostima, odnosno prethodno utvrđenom rasporedu i raspoloživom broju patrola, a akcenat je stavljen na preventivnom delovanju, saopštio je danas Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

 – Dosadašnje kontrole protekle su bez incidenata i problema, a većina građana dobro je upoznata sa načinom korišćenja novog sistema naplate prevoza – navedeno je u pisanom odgovoru na pitanja u vezi sa kontrolom karata u gradskom prevozu.

Naglasili su da će se broj angažovanih patrola, lokacije kao i učestalost vršenja kontrola u vozilima javnog prevoza menjati u zavisnosti od rezultata analize koja će biti vršena u narednom periodu.

KAD SRBI UDARE: Pripadnici KFOR-a završili na lečenju u Italiji

– Takođe, imajući u vidu da će, po sprovedenom konkursu za prijem u radni odnos, biti značajno povećan broj Belih, isti će, u skladu sa potrebama i procenama, biti angažovani i na vršenju kontrola u vozilima javnog prevoza putnika – navode iz Sekretarijata.

Dodali su da komunalni milicionari – „Beli“, prilikom vršenja kontrole postupaju u skladu sa nadležnostima utvrđenim Zakonom o komunalnoj miliciji i Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda kojom je propisano da kontrolu putnika obavlja kontrolor ili drugo ovlašćeno lice.

– Ukoliko putnik ne poseduje važeću kartu, dužan je da pruži podatke o svom identitetu, na osnovu čega se izdaje prekršajni nalog kojim se izriče novčana kazna u fiksnom iznosu od 5.000,00 dinara. Svi komunalni milicionari u vozilima javnog prevoza, kao i u svim ostalim slučajevima kontrole komunalnog reda, postupaju u službenim uniformama sa oznakom Beli – istakli su iz Sekretarijata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter