Izvor: BSC HAPPY
30.12.2023 u 10:52
1

„BIVŠA VLAST NAS JE PROGANJALA“: Biljana Tasić kaže da Romi danas nemaju razloga za strah (FOTO)

Biljana Tasić, izvršna direktorka udruženja Romag oglasila se na Instagramu povodom statusa Roma u srpskom društvu.

Ona je uporedila život Roma nekada, u vreme bivšeg režima i život Roma danas.

– E, sad, dugo sam razmišljala da li da napišem ovaj status ili ne, ali na kraju krajeva, zašto ne bih? Za vreme prethodne vlasti, bili smo proganjani, diskriminisani, tlačeni, raseljavani uz pretnje. Medijska hajka koja se vodila protiv nas dovela je do toga da budemo potpuno dehumanizovani u očima većinskog stanovništva – napisala je Biljana na svom instagram nalogu.

ZAVOD ZA STATISTIKU: U Srbiji u 2023. rast BDP 2,5 odsto, industrijske proizvodnje 2,4 odsto, Promet robe u trgovini na malo u novembru veći za 9,7 odsto nego u novembru 2022

Ona je dodala da se „za vreme ove vlasti, situacimenjala polako, ali sigurno“.

– Vlast je imala sluha da čuje i da sasluša. I mogu da kažem da je tek skoro, u društvu, počela da se stvara atmosfera u kojoj Romi nemaju razloga za strah. Eto, toliko – zaključila je Tasićeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Biljana Tasic (@gypsy_princess_bg)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„BIVŠA VLAST NAS JE PROGANJALA“: Biljana Tasić kaže da Romi danas nemaju razloga za strah (FOTO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter