Izvor: Kurir
21.03.2024 u 11:28
1

BUDI KAO MEŠA: Mali genije iz Tutina redom osvaja nagrade, u svojoj školi proglašen za najboljeg đaka IKADA

Pobednik u znanju, skromni dečak koji je na putu da postane genije, Mehmed Čalaković je u stogodišnjici osnovne škole „Rifat Burdžović Tršo“u Tutinu, proglašen za najboljeg đaka ikada.

Mehmed ističe da je sve ove uspehe postigao radom i zalaganjem, uz pomoć svojih nastavnika, posebno roditelja.

“Pripremao sam se, kontinuirano sa svojim nastavnicima, profesorima i roditeljima. Tim trudom i radom sam uspeo da postignem ovaj rezultat. Na takmičenja sam počeo da idem od trećeg razreda, tada me povela učiteljica Ajša Ukić i od tada se stalno pripremam za takmičenja. Znači da se radom i trudom može sve postići i da treba da što više želimo da postignemo neke stvari i, uspećemo nekad“, kaže Mehmed.

Podjednako mu idu prirodne i društvene nauke i kaže da svaka za sebe ima svoj smisao. Otac je stalno uz njega kada učestvuje na takmičenjima po drugim gradovima, a majka ga posebno priprema, traži mu zadatke i proverava znanja.

“Oni su uvek bili tu uz mene i moja najveća podrška. Da, najviše sam sa njom radio i hvala joj“, kaže Mehmed i kaže da još nije odlučio šta će da bude kad odraste. Odlučiće to, ističe, kada bude trebalo.

Kao i sva druga deca ima vremena za druženje, sport, igru i zabavu. Na internetu i sa mobilnim telefonom provodi dnevno oko sat. Vršnjacima poručuje da za znanje uvek ima vremena i da je trud ključ uspeha.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BUDI KAO MEŠA: Mali genije iz Tutina redom osvaja nagrade, u svojoj školi proglašen za najboljeg đaka IKADA”

  1. Ovo treba njegovati i forsirati. Ove i ovakve treba docekivari ispred skupstine i dsvati stipendije i stanove, roditeljima navionalne penzije a ne urlatorima.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter