Izvor: HappyBSC
16.05.2022 u 21:52
0

ĆERANIĆ U „ĆIRILICI“: Možemo imati poverenja u Vučića i Dodika – oni će ODBRANITI SRBIJU!

Kada dođe neko saopštenje sa nekog foruma najmoćnijih sila sveta, mi to moramo da prihvatimo kao neku presudu, kao njihovu agendu šta će da rade u svetu – da li da se u to uklopimo, ili da stradamo? Tako smo dočekali i saopštenje G7 najmoćnijih zemalja sveta. Našli su se spoljni ministri sveta i sugerisano je Srbiji da uvede sankcije Rusiji. 

Sagovornici emisije „Ćirilica“, koji na ovu temu govore sa voditeljem Milomirom Marićem su: Predrag Ćeranić, Milan Parivodić, Zoran Bingulac i Denis Bojić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Pamtimo mnogo, i mene ovo podseća na onu odluku Badinterove komisije. Kada je Badinterova komisija donela odluku da se raspala Jugoslavija, to je bila završena stvar. Posle toga, jedina dobra stvar je bila pobeda ove gospode je da su oni napravili Republiku Srpsku. Pre tri dana je G7 napravio jednu političku platformu koja objedinjuje ceo Zapadni svet. Ona ima 46 tačaka. One pokrivaju momenat u kome se svet nalazi, momenat osude Rusije, podrška Ukrajini i krizne tačke se opisuju. Prva posle Ukrajine je krizna tačka Zapadni Balkan, rekao je Parivodić. 

-Rukovodstvo Republike Srpske insistira na poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Republika Srpska, ona nije na stubu srama, ali jeste pod pritiskom od samog njenog nastajanja. Zapad je u više navrata pokazao da ne poštuje pisane sporazume. Dejtonski sporazum je devastiran i jak je dokaz o ovome o čemu govorim. Možemo imati poverenja u Vučića i Dodika. Ova operacija u Ukrajini donela je novu situaciju kojoj se moramo prilagođavati. Šmitu je omogućeno da se obrati UN, da ne govorimo o ljudskim pravima. Možemo imati poverenja u rukovodstvo u Srbiji i RS. Sve se danas ispolitizuje, evo i pesma Evrovizije, pa tako i ova dnevna politika. Sve što su pokušali ’18te, da Dodiku onemoguće da se kandiduje na izborima, kad to ne uspeju, onda ćemo osporavati rezultate izbora. Između britanske i američke ambasade veća se ko da bude kandidat opozicije, da li Mladen Ivanić ili Mirko Šarović. Narušiti nekom legitivno pravo da se kandiduje na izborima, mislim da u tome neće uspeti. Mislim da je to opipavanje terena kao što je bilo 2018.godine. I dalje je Srbija najznačajniji faktor. Zato su pritisci i na Kosovu, vidite i antirusku histeriju, povampirio se i nacizam u Evropi. Ove sankcije koje je EU uvela Rusiji, koliko štete nanose Rusiji, nekoliko puta više nanose EU. Veliki igrači vode svoju igru. Mi smo nekako na raskršću puteva i treba pomno pratiti i donositi odluke. Mene sve ovo podseća na vreme uoči Drugog svetskog rata, rekao je Ćeranić.

-U periodu kada se vode oštre diskusije oko članstva Crne Gore u NATO. Opozicija u Crnoj Gori nije jedinstvena po tom pitanju, jer neki članovi opozicije u to vreme su bili za članstvo u NATO. To je stvar unutrašnjosti pitanja Crne Gore i Srbija to prati jer smo bratski narod i prijateljski narod i tako dalje. Dve godine pre donošenja odluke o članstvu u NATO savezu, napisao sam tad da je versko pitanje 7 puta kompleksnije nego članstvo Crne Gore u NATO, i da će to eskalirati za šest i po godina. To se i desilo. Pre godinu i po dana menja se terminologija. To je bio ključni momenat. Do tada je bila crnogorska pravoslavna crkva, a nakon toga političari više ne govore tako, već: Pravoslavna crkva u Crnoj Gori. Što je bolno za nas, objasnio je Bingulac.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter