Izvor: BSC Happy
16.10.2023 u 15:17
0

DANICA GRUJIČIĆ O PRESELJENJU BOLNICE IZ PAUNOVE: „Ostalo je samo još da se neke pregrade stave“

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da su u toku završni radovi na preseljenju Dnevne bolnice za bolesti zavisnosti iz Paunove ulice na Banjici, u prostor na Vračaru.

Mislim da su tamo završni radovi u pitanju, treba da se pređe u zdravstvenu stanicu Doma zdravlja Vračar, ostalo je samo još da se neke pregrade stave, koliko sam ja shvatila, i oni mogu da pređu“, rekla je Grujičić.

Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti u Paunovoj ulici zatvorena je 14. jula po nalogu građevinskog inspektora, sa obrazložnjem da na objektu postoje nedostaci koji predstavljaju neposrednu opasnost po njegovu stabilnost i bezbednost, njegove okoline i života i zdravlja ljudi.

Na taj način su pacijenti Dnevne bolnice za bolesti zavisnosti „Prim. dr Branko Gačić“ u Paunovoj ulici iznenada su ostali bez medicinske pomoći, zbog čega su u više navrata protestovali, poslednji put 5. oktobra.

Najosetljiviji pacijenti, koji se u okviru porodične terapije leče od alkoholizma, kockanja, psihoaktivnih supstanci, sedativa, ostali su bez svoje bolnice, a nadležni su im obećali privremeni alternativni smeštaj u prostorijama Doma zdravlja Vračar, u Ulici kneginje Zorke.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter