Izvor:
21.05.2017 u 08:00
0

Đoković otvoreno posle pobede: PROTEKLIH MESECI SAM MALO IZGUBIO UŽIVANJE NA TERENU!

Kao u najboljim danima. Novak Đoković je briljirao u polufinalu mastersa u Rimu i nadigrao Dominika Tima sa 6:1, 6:0.

U nedelju od 16 sati Nole će se za drugu titulu u sezoni boriti protiv Nemca Aleksandra Zvereva.

Verovatno niko na centralnom stadionu na Foro Italiku nije ni slutio da će za samo sat vremena Đoković pobediti Tima koji je u četvrtfinalu maestralnom igrom izbacio Rafaela Nadala. Novak ga je nadigrao u apsolutno svim elementima igre. Tim je delovao na momente kao da jedva čeka da se meč završi i ode kući.

Srbin je baš kao što smo navikli u prošlosti, od prvog momenta nametnuo svoj ritam i nijednog trenutka nije popustio. Fokusiran od početka do kraja, Novak je ponovo postao Supermen kakav je bio pre godinu dana.

Posle meča je blistao.

"Najbolji meč od početka godine. Uživao sam u svakom trenutku ove večeri. Uživao sam i protiv Del Potra i protiv Tima. Nemam mnogo šta da kažem osim da je sve večeras bilo savršeno", kazao je Nole.

Naravno, poznat kao veliki sportsmen Novak je izneo niz pohvala na račun Tima.

"Sigurno je da je on bio emotivno ispražnjen jer je dobio Nadala na šljaci, a svi dobro znamo koliko je teško kada njega dobijete na crvenom tucaniku. Nije lako igrati protiv njega, moram non-stop da izlazim iz komforne zone, da menjam ritam, ali odlično sam servirao u ključnim trenucima i uspeo da slavim", kazao je Đoković.

U nedelju ga očekuje duel protiv još jedne mlade zvezde.

"Od Zvereva svi očekujemo da bude jedan od top igrača. I on će to sigurno biti. Odlično je igrao i u Madridu i ovde gde se plasirao u prvo finale jednog mastersa. Ja sam bio u njegovim cipelama i znam da je on sada uzbuđen, ali nadam se da ću u nedelju pobediti."

Jedno od pitanja je bilo da li se nešto kod Novakovog pristupa tenisu promenilo tokom ove sedmice.

"Ništa se nije drastično promenilo. Dobro sam odigrao sezonu na šljaci, dobro igrao i protiv Gofana u meču koji sam izgubio, dobro sam igrao i Madridu, ali ovo je proces koji još traje. Nadam se da ću i finalu odigrati dobro kao i u polufinalu. Hoću da osvojim trofej ovde, malo sam proteklih meseci izgubio uživanje na terenu, ali u poslednja dva meseca nalazim balans", zaključio je Nole.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter